Derde nederlaag op rij voor De Volewijckers

Voor De Volewijckers zijn de laatste weken in Zaterdag 3a bar en boos. Tegen Always Forward werd de derde nederlaag op rij geleden. Daarbij was de score zaterdagmiddag tegen de ongeslagen koploper verbijsterend. Het team uit Hoorn droogde De Volewijckers met een zevenklapper af: 0-7.

Vanaf het beginsignaal was Always Forward de bovenliggende partij. In het eerste kwartier stond het vizier met enkele afstandsschoten nog niet op scherp. De thuisclub had na zes minuten een speldenprikje met een kopbal van midvoor ‘Appie’ Challaoui, een makkelijke prooi voor Always Forward doelman Dani Peper. Na twintig minuten spelen werd de score geopend. Een voorzet van Kevin van Gasteren vanaf de rechterkant werd op links schitterend ingekopt door Stefan Schipper: 0-1.

Defensief gestuntel bij De Volewijckers bracht Always Forward heerlijk in het zadel. Milco Leijen scoorde met een
streep van een schot, nadat de buitenspeler de bal rechtstreeks in de voeten kreeg gespeeld: 0-2. Schipper scoorde doelpunt nummer drie, nadat zijn inzet met een vreemde curve net onder de lat in het doel viel: 0-3. Nog voor rust scoorde Always Forward zijn vierde goal. De manier waarop De Volewijckers de bal achterin weggaf was tenenkrommend schoolvoetbalniveau. Na slechte communicatie en simpel balverlies, pakte Always Forward midvoor Leon Machielse het presentje dankbaar uit: 0-4.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Always Forward was veel sterker. Het team was conditioneel top, en ook fysiek
werd De Volewijckers stevig afgetroefd. Na een uur spelen viel een corner voor de voeten van Machielse: 0-5. Het team van trainer Rob van der Werff ging daarna rustig verder. Met doelpunten van Jan Jaap Schaper (0-6) en weer Schipper (0-7) werd het min of meer een trainingspartij.

Een makkelijke overwinning voor Always Forward dat zich als een echte kampioenskandidaat toonde. Voor het stuurloze
De Volewijckers is het duidelijk: het team van trainer Frank Schuitemaker gaat met veel hoofdbrekens de winterstop in. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)