Home / Algemeen / Derde nederlaag op rij voor Ouderkerk

Derde nederlaag op rij voor Ouderkerk

Ouderkerk zit in de hoek waar de klappen vallen. Er werd tegen AFC Quick 1890 voor de derde keer op rij verloren en ook voor de derde keer op rij niet gescoord, ondanks de vele kansen.

Ouderkerk startte met de wind tegen en bleek niet in staat veel potten te breken. Veel passes die niet aankwamen of bij de tegenstander belandden. Vanuit de achterhoede en het middenveld wist men dan ook nauwelijks de voorwaartsen te bereiken. In de achtste minuut was er nog wel een kopbal van Daan van Unen die een gemakkelijke prooi werd van de Amersfoortse goalie. En uiteindelijk voor de theepauze nog een aanval over links uitmondende in een voorzet van Anthony Voskuilen, maar er was geen Ouderkerks been voor het doel om de bal er in te tikken.

Ook Quick 1890 bleek geen wonderploeg te zijn en wist het veldoverwicht (met de wind in de rug) niet in doelpunten uit te drukken. Wel viel op dat beide backs van Ouderkerk vrij hoog stonden, waardoor de vleugelspelers van Quick veel ruimte kregen. Zo ook in de 44e minuut, maar het was goalie Rob Wiggerink die zich in de baan van het schot wierp en daarmee er voor zorgde dat met een 0-0 stond de thee kon worden opgezocht.

Wiggerink moest kort na de pauze nogmaals twee keer handelend optreden en dat ging hem goed af. Knullig uitverdedigen leidde in de 60e minuut een nieuwe aanval in van Quick 1890, met als resultaat een bekeken lob over onze doelman heen (0-1). En dat was op dat moment zelfs verdiend. Quick speelde met de wind tegen ver vanaf het eigen doel, waardoor de ruimtes tussen verdediging en aanval klein werden gehouden en dat leverde uiteindelijk de voorsprong op.

Ouderkerk ging daarna noodgedwongen in de achtervolging, waardoor Quick 1890 steeds meer onder druk kwam te staan. Tot scoren kwam de ploeg echter ook nu weer niet. Sten Bosseng schoot vrij voor de keeper hoog over. Jerom Meester wist na getreuzel van de Amersfoortse goalie de bal op de doellijn te ontfutselen, maar kreeg deze er toch niet in. Er volgden legio kansen. Corners ook die veel gevaar opleverden, maar geen goal. Ook de lat stond nog een keer de gelijkmaker in de weg.

Ouderkerk zit in een neerwaartse spiraal. Volgende week opnieuw een kans om die in positieve zin om te buigen en dan thuis tegen Rivierwijkers uit Utrecht. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink