Home / slideshow / Diemen boekt knappe zege op De Volewijckers

Diemen boekt knappe zege op De Volewijckers

In de zaterdag vierde klasse D heeft SV Diemen een knappe 4-2 overwinning behaald tegen De Volewijckers. De wedstrijdomstandigheden waren door de stevige wind dwars over het speelveld voor beide teams moeilijk. Maar in een aantrekkelijk duel trok SV Diemen uiteindelijk aan het langste eind.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4d

Het vooruitzicht voor De Volewijckers was door het ontbreken van vier basisspelers niet florissant en het trof met SV Diemen een tegenstander met snode plannen. SV Diemen schoot sterk uit de startblokken en wist snel de wedstrijd te domineren. Al in de tweede minuut pakte De Volewijckers doelman Silver Ernst Jaap Booij een verraderlijk schot. SV Diemen ging beter met de straffe wind om dan zijn tegenstander. De ploeg gaf veel druk naar voren en hield de bal goed binnen de ploeg door de bal laag over de grond te houden, terwijl De Volewijckers vaak de lange bal hanteerde om de voorhoedespelers te bereiken. In de tiende minuut opende SV Diemen de score, al hielp de defensie van De Volewijckers de thuisclub. De held van vorige week met een schitterend doelpunt Reda El Kouaa was nu ‘de sjaak’. Hij miste een dieptebal faliekant en gaf daardoor vrije doorgang aan spits Jeroen Letteboer die met een strak schot scoorde: 1-0. Zeven minuten later liep SV Diemen bijna uit naar de tweede goal van de middag, maar het schot van Boy Schouten was te slap en werd gestopt door doelman Booij.

De Volewijckers deelde via Seranio Austin wat steekjes uit, maar had verder aanvallend nog niets gebracht en SV Diemen hield achterin met Patrick Hendriks en de sterk spelende Rick de Jong de vinger aan de pols. Vanuit het middenveld was Mitchell Post in de 25ste minuut voor SV Diemen de speler die het tweede doelpunt voorbereidde. De overal aanwezige middenvelder ontving de bal uit een harde drop kick van doelman Jente van Dijk, stuurde een lange bal naar rechts waar de defensie van De Volewijckers de bal volkomen verkeerd inschatte. De ruimte op rechts werd uitstekend benut met een perfecte voorzet naar de linkerkant van het strafschopgebied, waar Martijn Strijp volkomen vrij als een vogeltje stond. Zonder pardon haalde hij de trekker over: 2-0. SV Diemen was even later dichtbij de 3-0, toen Letteboer de diepte werd ingestuurd, op doelman Booij afging, deze omspeelde maar een beetje te ver naar buiten uitkwam en zijn schot uit de draai belandde op de paal. Doelman Booij was terug op zijn post om de rebound van Schouten te pakken.

De Volewijckers-trainer Mitchel Haijen wisselde linksback Shaquille Rellum voor jeugdspeler Joey Buys, die min of meer de linkerkant ging bestrijden. Vanaf die kant kwam dan ook wat druk op de defensie van SV Diemen. Een scrimmage voor het doel met een actie van Donny Day, de bal net langs de paal, leverde het eerste wapenfeit op. Op slag van rust was er voor De Volewijckers plotseling een doelpunt. Een bal vanaf links werd het strafschopgebied ingepompt en bij toeval viel de bal op het bolletje van Abdellak Challaoui. Hoewel doelman Van Dijk niet veel in actie hoefde te komen in de eerste helft werd hij verrast door de kopbal: 2-1.

In het tweede bedrijf waren de eerste minuten met wat mogelijkheden voor SV Diemen. Maar doelman Booij was bij de les.
De Volewijckers kwam wat terug in de wedstrijd, de spelers vonden in het eerste kwartier na de thee elkaar beter, zonder dat het echte kansen opleverde. De enige mogelijkheid was een schot in de 61ste minuut van de verder onzichtbare Issam El Bakkali. Zijn schot werd door doelman Van Dijk keurig gepakt. Vier minuten later trok SV Diemen de teugels aan met een scherpe counter uit het boekje. De bal ging vanaf het middenveld razendsnel naar de linkerkant, waar uitblinker Letteboer de bal ontving en een sublieme voorzet langs de meetlat richting penaltystip gaf. Het talrijke opgekomen publiek kon deze actie als een soort geste zien aan Rob Rensenbrink; de meegelopen Joey van Weerdenburg hoefde de bal alleen maar binnen te tikken: 3-1.

De wedstrijd leek gespeeld maar De Volewijckers deed in de 72ste minuut nog een duit in een zakje met een aansluitingstreffer. Een bal vanaf rechts verraste de verdediging van SV Diemen en kwam op links uit. Daar stond Challaoui helemaal en met een laag schot in de verste benedenhoek trof hij doel: 3-2. De Volewijckers rook de gelijkmaker en bracht met jeugdspeler Ted van Dijk wat nieuwe energie in het team. Maar het slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden.
De wedstrijd ging definitief op slot in de 87ste minuut. SV Diemen was bij een ingooi actiever dan de defensie van de groenwitten die werkelijk een ‘horror’ middag had. De dieptebal ging als een mes door de boter van de laatste linie, bereikte Schouten. Hij loste een streep van een schot, dat tegen de touwen sloeg: 4-2.

SV Diemen doet met deze overwinning goede zaken en loopt in op De Volewijckers, de nummer twee in de stand. Het team van trainer Haijen kan waarschijnlijk de titelaspiraties na deze nederlaag in de koelkast zetten. Het heeft nu acht punten achterstand op koploper Zuidoost United, dat volgende week op bezoek gaat bij De Volewijckers. SV Diemen is een weekend vrij en kan zo wat langer nagenieten van deze fraaie zege.

Trainer Mitchell Haijen vond na afloop dat zijn ploeg te makkelijk goals tegen kreeg: “Bij 3 van de 4 goals oogden we enorm kwetsbaar. Het is van groot belang snel weer iedereen terug te hebben vanuit blessures en schorsingen en weer punten te gaan halen willen we nog kans maken op promotie.”

Tekst: Peter Oud

Archieffoto: Koos van der Leest