Diemen is koppositie kwijt na gelijkspel tegen NFC

Diemen heeft in de vierde klasse F dure punten laten liggen. Het elftal van Marc Stuut speelde tegen NFC met 0-0 gelijk en verloor hierdoor de koppositie aan Ouderkerk en Martinus. De achterstand van Diemen op de lijstaanvoerders bedraagt één punt. NFC staat op plek vijf en heeft vijf punten minder dan de koplopers.

Diemen was in de eerste helft de bovenliggende partij maar kreeg pas in de achttiende minuut de eerste kans van de wedstrijd. Spits Mark Stobbelaar leek een goal te maken maar zag zijn treffer worden afgekeurd door de grensrechter. Vlak voor rust was het opnieuw Stobbelaar die dichtbij een treffer was nadat hij een voorzet van Mitchell de Vries net niet tot treffer kon promoveren. Vlak voor rust kreeg NFC nog nog een enorme kans op de 0-1 toen Yasin Ben Moussa een voorzet van Davey Oliemans net niet kon verzilveren.
diemen 4

Diemen was de eerste helft duidelijk de betere ploeg maar kon in de tweede helft niet hetzelfde brengen. Toch was het Diemen dat de betere kansen kreeg.  Zo werd Stobbelaar tot twee keer toe gestuit door keeper Douma. Na deze kansen was het NFC dat steeds beter in de wedstrijd wist te komen. Yacob Sason kwam dichtbij de openingstreffer van de wedstrijd maar ook hij wist de score niet te openen.Ondanks de aanvalsdrang van zowel Diemen als NFC was het de thuisploeg die in de slotfase de beste kansen kreeg. Na een goede voorzet was het opnieuw de licht geblesseerde Mark Stobbelaar die zijn ploeg op voorsprong kon zetten. NFC-keeper Douma speelde echter een uitstekende wedstrijd en bleek niet te passeren.

diemen 2

Diemen en NFC deelden aan het einde de punten een daar moesten beide ploegen genoegen mee nemen. Diemen maakte uiteindelijk net iets meer aanspraak op de overwinning maar kon in de tweede helft niet zoveel brengen als het in het eerste gedeelte van de wedstrijd deed. Volgende week speelt NFC thuis tegen Buitenveldert. Diemen gaat op bezoek bij nummer vier Fortius. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.