Diemen legt vuur aan de schenen van BOL, maar komt net tekort in penaltyreeks

Afgelopen dinsdag vond er een bekerduel plaats op de velden van SVW ’27. De velden van Vierde Divisionist BOL zijn al een tijdje niet bespeelbaar door de regen, dus werd voor het duel met vierdeklasser Diemen uitgeweken.

Het beloofde voor SV Diemen een mooie avond te worden. Niks te verliezen tegen een ploeg die een aantal klassen hoger speelt ,met een kleine kans op een stunt. Er was een flinke supportersgroep meegereisd met de bus om Diemen een extra hart onder de riem te steken gedurende de wedstrijd.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat BOL de betere partij was en dat Diemen echt als een collectief moest werken om hier een stunt te veroorzaken. BOL voetbalde goed en Diemen probeerde in de tegenstoot met veel snelheid te counteren. Naar het spelbeeld, Diemen onder druk en BOL vol in de aanval, werd er een vroege goal gemaakt door BOL. De vrees aan de kant was, dat dit zomaar is een walkover kon worden, maar Diemen rechtte snel de rug. Diemen voetbalde van achteruit over de linkerkant helemaal tot aan het goal van BOL, waarna Jay te Paske na een goede actie en loepzuivere voorzet afleverde die Dave Pielstroom alleen maar hoefde binnen te glijden, 1-1. Toch was het wel weer BOL wat het initiatief terugnam en via twee corners de scoorde naar 3-1 wist te krijgen. 

In de rust werden er een aantal wissels doorgevoerd aan Diemense zijde en dat had effect. De ervaring van Remon van Asselt bracht wat rust op het middenveld en zorgde ervoor dat Diemen de eerste 10 min van de tweede helft meer balbezit kreeg en durfde vooruit te voetballen, toch kwam het niet toch echt serieuze kansen. Dit kabbelde zo een beetje door en BOL kwam toch een aantal keer weer heel gevaarlijk voor het doel, maar telkens was keeper Nordin Heus daar die een geweldige wedstrijd keepte. In een vrij ongelukkig moment schoot van de spits van Diemen, Mats Dalmulder, de schouder uit de kom. Diemen moest hierdoor noodgedwongen met 10 man verder spelen aangezien alle 5 wissels al waren gebruikt. In deze 10 man situatie kwam Diemen uit een geweldige counter toch tot 3-2. De ingevallen Thomas Kok van de O-23 van diemen was alert bij de tweede paal na een goede voorzet van Gianno Dos Passos. Hierna volgde twee dingen die de mensen van Diemense zijde en die van BOL niet voor mogelijk hadden gehouden. Dalmulder keerde terug in het veld, om vervolgens kort voor tijd de 3-3 te scoren.

Het gevolg was een ouderwetse penaltyreeks, waar beide ploegen de ballen goed inschoten, maar Diemen eindstand zijn meerdere moest erkennen in de keeper van BOL die de beslissende penalty pakte, 5-4. Een mooie bekeravond in Heerhugowaard, waarna er dit weekend gewoon weer competitiewedstrijden op het programma staan voor beide ploegen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)