Diemen lijdt nederlaag in nacompetitie na knappe comeback

SV Diemen ligt uit de nacompetitie. De vereniging zaterdagmiddag op bezoek bij FC Driebergen met 4-3 onderuit, waarmee aan een goed seizoen een einde kwam.

De ploeg van Bas van Bergen en Raymond Aarts begon teleurstellend aan de eerste helft en stond binnen een half uur al op een 3-0 achterstand. Nog voor rust maakte de opponent ook nog eens de vierde treffer, waardoor het voorbij leek te zijn voor Diemen. In de tweede helft wist de club zich echter nog goed te herpakken. Via twee doelpunten van Bradley Tifrus en een treffer van Mourad Ben Abdallah wist Diemen zelfs terug te komen naar 4-3, maar het kwam tijd te kort om ook de gelijkmaker nog te forceren.

“Ik ben ervan overtuigd dat we nog een doelpunt hadden gemaakt als de wedstrijd wat langer had geduurd, maar helaas mocht het niet zo zijn”, laat Van Bergen na afloop weten. “We beschikken over een jonge selectie die nog moet leren om dit soort wedstrijden te spelen. In de rust heb ik de verantwoordelijkheid dan ook bij mezelf neergelegd en hoopte ik dat de spelers vrij de tweede helft in zouden gaan. Ik ben trots op hoe mijn ploeg het heeft opgepakt.”

In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer heeft Van Bergen gemerkt dat de spelersgroep tijd nodig had om zijn speelstijl eigen te maken. “Na de coronastop denk ik dat we het goed hebben opgepakt en een uitstekende reeks hebben neergezet. We gingen daarom met veel vertrouwen richting de nacompetitie. Het zijn echter wedstrijden op zich, waardoor het ook mis kan gaan. Al had ik natuurlijk niet verwacht dat we in de rust op zo een achterstand zouden staan.”

Van Bergen en Aarts blijven aankomend seizoen ook voor de groep staan. Het zorgt ervoor dat de trainers kunnen doorbouwen op wat ze hebben neergezet. “Er staat een jong team dat nog de nodige ervaring moet opdoen. Met een aantal gerichte versterkingen van buitenaf hopen we volgend seizoen de volgende stap te zetten. Dan gaat het vooral om het herkennen van situaties. Ik heb er alle vertrouwen in dat de club met het eerste team een mooie toekomst te wachten staat.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)