De Dijk geeft kampioensfeest extra glans

Voor De Dijk is het feest nu echt losgebarsten na een 4-1 overwinning op Be Quick 1887. De ploeg werd vorige week al kampioen zonder te spelen waardoor de festiviteiten één week verschoven moesten worden. Op die manier kon De Dijk op eigen veld het kampioenschap van nog meer glans voorzien en de schaal in ontvangst nemen.

Beide ploegen maakten er vanaf het eerste fluitsignaal een zeer aantrekkelijke wedstrijd van. Zowel De Dijk als Be Quick zocht nadrukkelijk de aanval. Bij de eerste mogelijkheid was het gelijk raak. Dennis Kaars verschalkte Bart Woering met een schuiver in de verre hoek: 1-0. De topscorer van De Dijk bracht daarmee zijn seizoenstotaal op veertig treffers. Kaars was even later heel dichtbij zijn 41ste, hij kon een halfhoge voorzet van Harry Zwarthoed niet genoeg naar beneden drukken.

In de gehele eerste helft volgde de ene kans na de andere. Be Quick kwam op gelijke hoogte dankzij Rick Wiersma. De verdedigers van De Dijk waren de 19-jarige middenvelder even uit het oog verloren en hij passeerde Verhoeven met een bekeken schot: 1-1.  Wat volgde was een spervuur aan aanvallen op het doel van De Dijk.

De thuisploeg mocht Verhoeven dankbaar zijn dat het niet op achterstand kwam. De sluitpost had een aantal prima reddingen in huis. De Dijk slaagde er wel in om een doelpunt te maken. Achmed Ahahaoui, die even daarvoor zijn kopbal afgekeurd zag worden wegens buitenspel, stond op de goede plaats om een gesmoorde bal binnen te tikken: 2-1.

De Dijk leek in de tweede helft met het hoofd al bij het kampioensfeest te zitten. Nadat Zwarthoed voorlangs schoot werd het steeds meer teruggedrukt door een vroeg storend Be Quick. Ahmed al Mahdi leek te profiteren van een gapend gat in de defensie van De Dijk maar ook hij vond Verhoeven op zijn weg. De doelman was kansloos op een poging van Remon Bolt, gelukkig voor hem en De Dijk ging de bal via de paal naast.

De paal was tien minuten later weer de reddende engel voor De Dijk. Verhoeven stond op het verkeerde been en het rollertje van Al Mahdi eindigde op het aluminium. De Dijk zou in de slotfase laten zien hoe het wel moet. Eerst liep Nabil el Gourari een voorzet van Tony Tol tegen de touwen en Alje Wiltenburg maakte er zelfs 4-1 van. Tussendoor leek Kaars ook nog te gaan scoren ware het niet dat hij in de weg werd gelopen door Mostapha el Aamrani.

Zo boekte De Dijk een geflatteerde overwinning maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken. De champagne werd ontkurkt en Maarten Woudenberg mocht de schaal in ontvangst nemen. Morgen verschijnt er een uitgebreide reportage op onze site van deze feestelijke dag.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie zondag.

Foto’s: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)