De Dijk maakt het zichzelf veel te moeilijk tegen Quick’20

In de Derde Divisie heeft de De Dijk na twee neerlagen eindelijk weer de smaak van de overwinning te pakken. Tegen Quick’20 werd het 1-0 door een doelpunt na tien minuten van Dennis Kaars. Dat het bij één treffer bleef was vooral aan de aanvallers te danken, want de Amsterdammers kregen de nodige kansen om een hoge score neer te zetten.

Trainer Jochem Twisker: “We hadden het natuurlijk veel eerder af moeten maken. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd, maar hadden zoveel kansen nodig om te scoren. We bleven maar breien. Het leek wel zaalvoetbal.” Bijna kregen de Amsterdammers nog de deksel op hun neus voor al die gemiste kansen. In de blessuretijd leek Rens van Benthem voor de 1-1 te zorgen, maar doelman Verhoeven pakte de kopbal van de spits en zorgde dus zo voor de belangrijke drie punten.

Na twee nederlagen had Twisker zijn opstelling behoorlijk overhoop gehaald. Aanvoerder Maarten Woudenberg en Chakib Tayeb waren het slachtoffer ten koste van Nick Kuipers (tevens aanvoerder) en Tim Ruder. Alje Wiltenburg schoof door naar het middenveld. Vanaf het eerst fluitsignaal was duidelijk zichtbaar dat De Dijk niet tegen nog een zeperd aan wilde lopen en toonde een enorme felheid in de duels. Kaars had na drie minuten al de score kunnen openen na goed aangeven van Nabil el Gourari, maar zijn schot ging net naast.

Aan de andere kant ontsnapte de Amsterdammers toen Van Bentum na een verre uittrap van doelman Felix van Berkel Tol en Westmaas van zich af schudde en uiteindelijk net over schoot. Na tien minuten werd De Dijk beloond voor de aanvalsdrang die het vanaf het eerste fluitsignaal had ontketend. Een overtreding op El Gourari leverde terecht een vrije trap op. Ruder dacht geen seconde na en stuurde Kaars weg die vervolgens koelbloedig de 1-0 binnen schoot. Twisker: “In onze analyse hadden we gezien dat Quick heel gevaarlijk was in de omschakeling en de snelle spelhervattingen. Het is opmerkelijk dat wij dan juist op zo’n manier de enige treffer van de wedstrijd maken.”

Quick’20 was vooral gevaarlijk via de counter. Na een fout van Schilder kon Verhoeven met zijn voeten redding brengen op de inzet van Tim Zwienenberg. Niet veel later schoot hij in het zijnet. Daarna was het gevaar geweken. Een kwartier voor rust faalden Kaars toen hij wilde stiften in plaats van hard binnen te schieten en vijf minuten voor het einde van de eerste helft had de spits te veel tijd nodig binnen de zestienmeter om zijn tweede te maken.

Ook na rust domineerde De Dijk, maar waren in de eerste twintig minuten de beste kansen voor de bezoekers. Verhoeven stond weer goed opgesteld bij een inzet van Van Benthem en Tony Tol voorkwam met een sliding dat Zwienenberg kon scoren. Daarna brak een fase aan waarin De Dijk dus een tweede goal (of meerdere) had moeten maken. El Gourari en Kaars kregen er voldoende kansen voor. De grootste was een kwartier voor tijd toen El Gourari profiteerde van een uitglijder van Jelle Leenders. De aanvaller dribbelde het strafschopgebied in, omspeelde Sergio Babb en leek voor de 2-0 te zorgen. Zijn bal ging echter voorlangs en ook bij de tweede paal kon Kaars niet het beslissende zetje geven. Zo bleef het dus spannend tot de laatste minuut van de extra tijd toen Verhoeven die kopbal van Van Benthem keerde.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde divisie