Doek valt voor De Dijk in Waardenburg, degradatie harde realiteit

Asv De Dijk is zaterdagmiddag officieel gedegradeerd uit de zaterdag vierde divisie. Op bezoek in Waardenburg bij WNC werd met 3-1 verloren. Omdat de concurrenten wel resultaat haalden, is het ook formeel over en uit voor de ploeg uit Schellingwoude. Volgend seizoen daalt De Dijk af naar de eerste klasse, onder leiding van nieuwbakken trainer-coach Kelly Giessen. 

Het is De Dijk niet gelukt om de laatste strohalm te pakken. De wedstrijd tegen WNC ging lang gelijk op, in de slotfase capituleerden de Amsterdammers: 3-1.  Kansen waren in de eerste helft op één hand te tellen. WNC hadden in de eerste helft het meeste balbezit, kwam na dertien minuten al op 1-0. De Dijk werd na een half uur voor het eerst echt gevaarlijk. Amir Riffi schoot zijn ploeg na achtendertig minuten op 1-1.

In het tweede bedrijf schoot WNC, de huidige middenmoter uit de vierde divisie A, uit de startblokken. De thuisploeg wist nog twee maal te scoren. De Dijk wordt al een seizoen lang geteisterd door een blessuregolf en andere ongemakken. De Dijk werkt hard, zet zichtbaar wel stappen, maar slaagde er niet in terug te komen in de competitie en raakte steeds verder achterop. Daarmee kwam aan de vrije val van De Dijk nog geen einde. De ploeg van trainer Regillio Simons pakte één overwinning in 2023. De enige zege van dit volledige seizoen dateert van 4 maart jongstleden, uit tegen Zwaluwen (0-1).

Voor De Dijk is het uithuilen en opnieuw beginnen. Het is een fraaie Amsterdamse vereniging met een goede achterban. Met een verstandig beleid zal De Dijk ongetwijfeld weer de weg terug vinden. Het inpassen van jonge talenten is één van de speerpunten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)