Doelman Van der Helm (HBS) houdt OFC van scoren af

In de Derde Divisie heeft OFC de meest grote kansen om zeep geholpen waardoor het met 1-0 van HBS verloor. In Den Haag liet de ploeg van Imdat Ilguy de ene grote kans na de andere noteren, maar allen waren niet aan de ploeg uit Oostzaan besteed.

Door de nederlaag is OFC inmiddels afgezakt naar de twaalfde plaats en heeft het nog maar acht punten voorsprong (en twee wedstrijden meer gespeeld) dan de nummer vijftien van de ranglijst, een plek die aan het eind van seizoen inhoudt dat er via de nacompetitie gestreden moet worden tegen degradatie.

Tegen HBS kwam OFC al na negen minuten op achterstand door een een doelpunt van Serano van der Hurk. Hij klopte op aangeven van Santy Hulst doelman Atam Koroglu. Daarna ontstond er een patstelling waarbij beiden ploegen weinig tot niets lieten zien. Naarmate de eerste helft vorderde, draaide OFC steeds meer de duimschroeven aan. Kans op kans viel er te noteren. Vooral spits Rahim Abdul miste de ene grote kans na de andere. Doelman Van der Helm keerde eerste de inzet van Rachid el Yaghmouri en zag vervolgens dat Abdul in de rebound de paal raakte. Ook vlak voor rust keer Abdul de bal er vanaf drie meter niet in.

Met Mohamed Cherif voor Abdul ging OFC na rust vrolijk verder met het missen van kansen. Van der Helm redde wederom op een inzet van Yaghmouri en Cherif kreeg de bal er vanaf een meter, voor een leeg doel, niet in. De kansen waren niet meer te tellen en HBS kwam amper over de middenlijn. Toch viel het Oostzaanse doelpunt niet. Toen de kopbal van Adnan Barakat ook geen treffer opleverde, was de zoveelste nederlaag van het seizoen voor OFC een feit.

Zondag komt Magreb’90 naar Oostzaan. De laagvlieger uit Utrecht is bezig aan een goede serie dus OFC kan haar borst nat maken. Een nieuwe nederlaag zou de club wel eens in een heel vervelend pakket kunnen brengen. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde divisie.

Foto’s Fred Reuling/Haaglanden Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC