Doelpunt van Lester Aarsman volstaat voor zege Purmersteijn

Zondag Hoofdklasser Purmersteijn heeft zich tegen Hoogland goed gerevancheerd van de onverdiende 4-3 nederlaag eerder dit seizoen. De ploeg van Martin van Ophuizen won met minimaal verschil vanwege een doelpunt van Lester Aarsman.

Purmersteijn kreeg op eigen veld van Hoogland de ruimte om te voetballen. De bezoekers lieten zich inzakken en het duurde ruim een kwartier voor het eerste wapenfeit. Een vrije trap van Dyllandro Panka werd goed gepareerd door doelman Sebastiaan Bruins. Tien minuten later redde de sluitpost ook adequaat op een inzet van Daniël Schermer. Zijn collega aan de overkant, Richard de Groot, kreeg nauwelijks werk te verrichten.

Na een halfuur spelen kwamen de Purmerenders aan de leiding. Lester Aarsman was het eindstation van een aanval over diverse schijven en met zijn zwakke linkerbeen liet hij Bruins kansloos. Nog altijd liet Hoogland weinig zien in een wedstrijd die zich veelal op het middenveld afspeelde. Namens de thuisploeg zochten Panka (zwak schot) en Schermer (rakelings over) naar een grotere voorsprong, zonder succes.

Pas tien minuten voor tijd moest De Groot echt in actie komen om een vrije trap van Dave Dekker stijlvol uit de kruising te halen. Vlak hierna zeilde een poging van invaller Bas Wobbes via de lat over. Purmersteijn was in de slotfase de grip op het middenveld kwijt en Hoogland bleef met lange ballen proberen gevaar te stichten. Echt dichtbij de gelijkmaker kwamen de bezoekers niet meer, waardoor de Purmerenders de kleine marge over de streep konden trekken.

Door de driepunter is Purmersteijn naar de negende plek gestegen. Wel geeft de ranglijst een vertekend beeld weer vanwege vele afgelaste wedstrijden van de concurrenten. De voorsprong op de nacompetitiestreep is inmiddels vier punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.