Home / Algemeen / Doelpuntenregen bij winst AGB op AFC’34 (5-4)
Foto via Twitter van AFC'34

Doelpuntenregen bij winst AGB op AFC’34 (5-4)

Op Sportpark Ookmeer stond een ware topper op het programma. De nummer drie van de eerste klasse zondag (AGB) ontving de nummer 2 (AFC’34). Bij een overwinning zouden de Amsterdammers de tweede positie overnemen van AFC’34. Op het eigen veld won AGB met 5-4, terwijl het eerst nog tegen een 0-2 achterstand aan keek.

Toen er circa twintig minuten waren gespeeld kwamen de bezoekers uit Alkmaar op voorsprong. De linksback gaf de bal diep en er ontstond miscommunicatie bij de verdedigers en keeper van AGB, waardoor Margel Muzo met een lob de AGB-keeper verschalkte. “Na deze treffer waren we het tien minuten volledig kwijt”, aldus AGB-trainer Imdat Ilgüy na de wedstrijd. Hij zag AFC’34 op een 0-2 komen door Guillaume Rijssel, na een goede pass van Ilker Yilmaz. Maar de Amsterdammers rechtten de rug. Hassan Aanzi maakte de aansluitingstreffer, waarna AGB-spits Bakary Jobe de gelijkmaker maakte. Voor rust nam AGB zelfs de leiding, Marouane Bensabouh maakte de 3-2 en twee minuten voor de rust maakte Adil Amghar el Yettefti de 4-2. In het kwartier voor rust speelde AGB het vertrouwde combinatiespel en wist de achterstand volledig om te buigen. Ilgüy: “Daar hebben ze echt karakter getoond.”

Aanvoerder Hursut Meric mocht in de tweede helft aanleggen voor een strafschop en schoot de 5-2 binnen. Daarna zag trainer Ilgüy zijn ploeg nonchalant worden. “Dat is doodzonde, dit hadden we rustig moeten uitspelen. In plaats daarvan gingen we achteruit lopen en achteruit spelen. Terwijl het team het juist moet hebben van het combinatiespel. Daardoor hebben we onszelf in de problemen gebracht. In de slotfase werd het nog billenknijpen toen AFC’34 weer op 5-4 was gekomen…” De derde treffer van de bezoekers was gemaakt door Gijs Brouwer, terwijl de 5-4 werd gemaakt door Daliel Afouzar.

Volgende week gaat AGB naar koploper Kampong, waar bij winst de tweede periodetitel kan worden veroverd. De achterstand op de Utrechtse koploper op de ranglijst bedraagt nu vijf punten. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zondag eerste klasse.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB