Home / Algemeen / Doelpuntrijk gelijkspel voor Ajax tegen Olympia Haarlem

Doelpuntrijk gelijkspel voor Ajax tegen Olympia Haarlem

Wederom stond er in het competitieloze weekend een interessant oefenduel op het programma. Nadat Swift en Ajax vorige week in de stromende regen niet scoorden, maakten Olympia Haarlem en Ajax er wel een doelpuntrijke middag van.

Dat Ajax moeite heeft om meteen scherp te zijn vanaf minuut 1 werd ook zaterdag weer pijnlijk duidelijk. Binnen 13 minuten keek Ajax al tegen een 2-0 achterstand aan. In de zesde minuut kopte Edo Knol Olympia op voorsprong uit een vrije trap, gevolgd door andermaal een vrije trap op het randje van de 16 die nu direct via de muur door Max Lodewijks werd binnen geschoten. Het frisse en energieke Olympia hijgde Ajax continu in de nek en dwong zo af dat de Amsterdammers wel foutjes moesten maken. Daarna veerde Ajax. Allereerst was er een prachtige crossbal van Paul Quasten die Kaj de Jong bereikte. De Jong nam beheerst aan en haalde uit voor de 2-1. Daarna was het de beurt aan Kaj de Jong om Jip Bartels in stelling te brengen. Hij kon in het lege doel de 2-2 binnen schieten.

Ajax mocht echter zijn handen dichtknijpen vervolgens dat Janyro Purperhart en Youssef Blel niet scherp waren en dat Ruben Zandwijken alert reageerde. Na de eerdere opleving van Ajax was het duel weer in evenwicht en zat het toetje in de slotfase van de eerste helft. In de veertigste minuut was het eerst namens Olympia Blel die op de lat kopte en vervolgens twee minuten later was het een perfecte counter van Ajax die de handen op elkaar kreeg. Via Kaj de Jong en Michel van Aggele werd de bal teruggelegd op invaller en debutant Nick Klene ,die 2-3 scoorde. Maar passend in het ware spektakelstuk scoorde de thuisclub in de 45e minuut de gelijkmaker via Youssef Blel.

Na rust controleerde Ajax het duel veel meer dan in de eerste 45 minuten en werd er zeven keer gewisseld. Op rechts kwam invaller Anouar Moussa los en bracht zo Timo van Roemburg in stelling, die bij de eerste paal keurig scoorde (3-4). Ajax, dat in de 58e minuut overduidelijk een penalty had moeten krijgen na een tackle op Jip Bartels, moest lijdzaam acht minuten later toezien hoe Mounir Mounji op fraaie wijze de 4-4 binnen schoot. Het laatste kwart bleef onverminderd amusant maar ondanks kansen over en weer bleef de 4-4 op het bord staan.

Tekst: Marcel Wagenmakers

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)