Doelpuntrijk inhaalduel tussen Hoofddorp en AGB: 2-4

Twee weken geleden ging het duel tussen Hoofddorp en AGB niet door, na een akkefietje tussen AGB en de KNVB. De bond schrapte voor dat weekend alle duels van de club. Nu werd het duel ingehaald. Dankzij een 2-4 zege haakt de ploeg van Imdat Ilguy weer aan bovenin.

Het was al heel vroeg in de wedstrijd nog wel Hoofddorp dat de score opende. Na een voorzet vanaf de rechterkant was het Julian Konneman al vallend de 1-0 binnen. Even later kreeg Konneman ook een prima kans op de 2-0, maar Selahattin Dagasan wist de bal over zijn doel te tikken. Nog een paar minuten later raakte Konneman de lat. Hoofddorp gaf dus flink wat waarschuwingssignalen af voordat AGB een beetje ging voetballen. Het kreeg eigenlijk pas halverwege de eerste helft een mogelijkheid, toen Hoofddorp de bal inleverde bij Jordan de Jong. Hij combineerde met Edip Biberoglu, die uiteindelijk voorlangs schoot. Verder speelde het duel zich in de eerste helft veel op het middenveld af. Tot de laatste vijf minuten. De Jong draaide zich goed vrij een schot de 1-1 binnen. Daarna kreeg AGB met Adil Amghar El Yettefti nog een mogelijkheid, maar via de keeper ging zijn schot over. Aan de andere kant was Dylan van Schaik iedereen te snel af, maar zijn voorzet kon opgeruimd worden door Mounir Darrazi. Zo was het 1-1 bij rust.

Bij aftrap van de tweede helft leverde AGB meteen de bal in, maar het wist zich snel te herpakken en zelfs de leiding te nemen in het duel. Biberoglu zorgde voor de 1-2. Daarna zette Van Schaik maar weer eens een sprint in richting het AGB-doel, maar uiteindelijk waren de bezoekers op tijd terug om hem van scoren af te houden. Zo ging het spel in de tweede helft over en weer, met af en toe wat stevige overtredingen. Halverwege de eerste helft was het AGB dat de marge wist uit te breiden naar twee, wederom via De Jong. En tien minuten later had hij ook een groot aandeel in de 1-4. Hij stuurde Bekkach weg met een fantastische pass, waarna hij alleen op goalie Xander Kramer af ging. Bekkach liep zichzelf vast, maar zag nog wel dat Adil Amghar El Yettefti er beter voor stond en hij kon de bal in het lege doel schuiven. Vlak voor tijd maakte Brahim Atmani er nog 2-2 van, maar dat was voor de statistieken.

AGB stijgt daardoor van plek negen naar plek vier op de ranglijst, Hoofddorp staat nu negende in Zondag 1a. Beide ploegen moeten dinsdag meteen weer aan de bak, dan in de districtsbeker. Voor AGB wacht een bezoek aan zaterdag eersteklasser HBOK. Hoofddorp ontvangt zaterdag vijfdeklasser AFC IJburg. Bekijk hier alle uitslagen en het programma in de districtsbeker

Bekijk alle foto’s van dit duel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB