Donny van de Pol (Swift) kiest nu wel voor FC Aalsmeer

Zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer heeft opnieuw een aanvallende versterking aan de selectie voor volgend seizoen toegevoegd. Donny van de Pol komt over van Swift, waar de 22-jarige spits weinig aan spelen toekwam.

Een jaar geleden was er ook contact tussen Van de Pol en FC Aalsmeer. Terwijl zijn vrienden Martin Campbell en Sergae Kogeldans van Buitenveldert naar de eersteklasser vertrokken, koos de spits voor een stapje hoger: bij Hoofdklasser Swift. “Ik heb het daar geprobeerd, nu wil ik minuten maken. Ik denk dat de stap naar Swift iets te vroeg was. Maar het was een leerzaam jaar en ik heb er zeker geen spijt van gehad.”

In zijn zoektocht naar meer speeltijd – wel zo belangrijk op zijn leeftijd – werd de link met de Aalsmeerders snel gelegd. De clubleiding meldde zich al vrij vroeg bij de spits die in het seizoen 2017/18 nog Topscorer van Amsterdam werd met 31 doelpunten in de tweede klasse. “Dat Martin en Sergae er ook spelen, voelt vertrouwd. Ik heb regelmatig contact met ze gehad over hoe het eraantoe gaat. Ik heb een goede indruk gekregen van Cor (van Garderen, red.) en de accommodatie. Ik hoop dat ik daar beter tot mijn recht kom.”

Van de Pol, dit seizoen drie keer trefzeker in de Hoofdklasse, is de tweede aanwinst voor FC Aalsmeer. Een dag eerder werd Mike Dam (Ter Leede) vastgelegd.

Foto: Pieter Vermeer/Haaglanden Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)