Home / Algemeen / Dramatische dag voor De Dijk na nederlaag tegen Juliana’31

Dramatische dag voor De Dijk na nederlaag tegen Juliana’31

De spanning in de Derde Divisie is weer helemaal terug. De Dijk verloor in Malden met 3-2 van Juliana’31 en zag Westlandia (11-2 overwinning op Magreb’90) de Amsterdammers tot op een punt naderen. In de winterstop leek er nog geen vuiltje aan de lucht, maar De Dijk verspeelde in 2017 al acht punten en de strijd om het kampioenschap is weer helemaal open.

Jochem Twisker: “Het was dramatisch. Het klopte vandaag van geen kanten. Niet dat Juliana nu ineens zo goed was, maar wij faalden gewoon hopeloos.” Lang stond het 0-0 in Malden, maar de thuisploeg sloeg in het laatste kwartier voor rust twee keer toe. Eerst kopte Daley Hoogakker de bal achter doelman Verhoeven en niet veel later zorgde Matthijs Kuipers voor de 2-0. “Volgens de spelers zat er aan beide goals een luchtje. Bij de eerste haalde Tony Tol de bal van de lijn en tikte Verhoeven ‘m daarna op de lat. De grensrechter gaf aan dat hij over de lijn was geweest, maar mijn spelers zeggen dus van niet. Bij de tweede goal ging er in hun ogen twee keer buitenspel aan vooraf. Dat neemt echter niet weg dat we gewoon slecht stonden te spelen. Dit is een mentale kwestie, want we zijn heus niet ineens slechter gaan voetballen.”

Foto Hans Oedekerk | Daley Hoogaker kat de 1-0 binnen. Tony Tol kan er op de doellijn niets meer aan doen

In de rust greep Twisker in en bracht Tim Ruder en Nick Kuipers voor Robert Verschraagen en Maarten Woudenberg. “Verschraagen had al een gele kaart gekregen en had ook zomaar rood kunnen krijgen. Ik moest wel wat doen.”

De offensievere speeltijd zorgde al snel in de aansluitingstreffer. Achmed Ahahaoui werd neergehaald door keeper Mitchell de Kluis en Chakib Tayeb scoorde vanaf elf meter de 1-2. Toen Dennis Kaars na een uur spelen ook de 2-2 maakte, leek de voorsprong een kwestie van tijd. Matthijs Kuipers zorgde echter met zijn tweede treffer van de middag voor een nieuwe voorsprong voor Juliana’31 (3-2). In de resterende twintig minuten wisten de Amsterdammers niet meer tot scoren te komen. Twisker: “We hebben zeker de kansen op de voorspong gehad, maar je zag na die derde tegentreffer dat we mentaal geknakt waren. We hadden daarna nog wel het overwicht, tot grote kansen is het niet meer gekomen.”

Foto Hans Oedekerk | Chakiv Tayeb zorgt vanaf elf meter voor de 2-1

De Dijk speelde na de wintersop vijf wedstrijden en wist er maar twee te winnen (Hercules en Dongen). Tegen OFC werd het gelijk en van Westlandia en Juliana’31 werd verloren. Volgende week komt De Dijk niet in actie, dus heeft Jochem Twisker alle tijd om zijn team voor te bereiden op het duel tegen Quick’20 (5 maart). “Het liefst had ik komend weekend gewoon gespeeld. Na zo’n wedstrijd wil je je zo snel mogelijk revancheren. We gaan nu kijken of we komend weekend een oefenwedstrijd kunnen spelen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie.

Foto’s Hans Oedekerk

Send this to a friend