Drie goals Kaars maar Verhoeven is de held voor De Dijk

De Dijk heeft voor de vijfde keer op rij een overwinning in de derde divisie weten te boeken. De ploeg van Jochem Twisker won met 3-4 bij Westlandia. De ploeg uit Naaldwijk troefde De Dijk vorig seizoen nog af in de strijd om de titel. Dennis Kaars scoorde drie keer en bracht zijn totaal daarmee op twaalf.

Natuurlijk waren alle ogen gericht op Dennis Kaars, die ondertussen landelijk bekendheid begint te krijgen met zijn enorme aantal goals. De spits maakte er al twaalf in vijf wedstrijden en ook nog eens twee in de KNVB beker. De held van de middag was echter doelman Jeroen Verhoeven. De doelman sleepte de overwinning voor de Amsterdammers uit het vuur met een paar miraculeuze reddingen.

20160911-westalndia-de-dijk-hans-oedekerk-el-gourari
Foto Hans Oedekerk: Nabil el Gourari

Verhoeven: “Ik ben blij dat ik mijn waarde heb kunnen tonen voor het team. Daar sta je natuurlijk ook voor. In zo’n slotfase weet je dat je het druk kan gaat krijgen. Westlandia gaat opportunistischer spelen en wij gaan automatisch wat achteruit lopen.”

Het was een waar spektakel in Naaldwijk. Na een kwartier spelen waren er al drie goals gevallen. Westlandia opende al na zeven minuten de score via Patrick Batist, maar binnen zes minuten was de opgelopen achterstand hersteld. Dennis Kaars rondde een prachtige actie van Chakib Tayeb vakkundig af (1-1). Lang konden de Amsterdammers niet genieten van die gelijkmaker want na een kwartier zorgde Arjan Basic voor de 2-1.

Foto Hans Oedekerk: Dennis Kaars op weg naar de 2-2

Nadat Kaars nog een bal over doelman Leerdam heen stiftte was het na een half uur wel weer raak voor de spits. In twee instanties wist hij Leerdam te kloppen (2-2). De doelpunten waren echter nog steeds niet op voor de eerste helft. Na een snel genomen vrije trap, waar de defensie van Westlandia niet attent op reageerde, was het Ruder die de Amsterdammers voor het eerst op voorsprong zette: 2-3.

De tweede helft was het aanzien ook meer dan waard. Remon van Bochoven kreeg een enorme kans in de eerste minuut na rust en drie minuten later was het wel raak. Batist zorgde met zijn tweede van de middag voor de 3-3. Het leek een herhaling van de eerste helft te worden want na 54 minuten was het al weer 3-4. Tayeb stond wederom aan de basis van een treffer van Kaars. Na een mooie passeerbeweging wist hij de bal met de juiste snelheid bij Kaars te krijgen die vervolgens vakkundig zijn twaalfde treffer van het seizoen maakte.

Foto Hans Ouderkerk: Tim Ruder zet De Dijk op een 2-3 voorsprong
Foto Hans Oedekerk: Tim Ruder zet De Dijk op een 2-3 voorsprong

Goals vielen er in het laatste half uur niet meer en dan was met name te danken aan doelman Jeroen Verhoeven. Met een paar fabelachtige reddingen zorgde hij er voor dat De Dijk haar vijfde zege op rij wist te boeken. Verhoeven: “We zijn vandaag als team heel goed blijven spelen. Als we dit soort wedstrijden dan ook nog eens gaan winnen, dan is er veel mogelijk. Maar laten we wel realistisch blijven. We hebben tenslotte pas vijf wedstrijden gespeeld.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde divisie.