Drie jaar geëist tegen voormalig spelers Seref Spor

De officier van justitie heeft tot 36 maanden geëist voor minimaal een van de vier verdachten van Seref Spor, naar aanleiding van de wedstrijd tegen FIT (7 april 2013). Dat meldt Parool-journalist Wesley Meijer via Twitter. Tijdens de rechtszaak vanmiddag waren drie van de vier verdachten aanwezig in de rechtbank van Amsterdam.

Aanleiding va de zitting vandaag was de wedstrijd tussen FIT en Seref Spor op 7 april 2013. Het Amsterdamsche Voetbal berichtte toen als eerste over het incident. Lees hier het artikel. Een massale knokpartij in de slotfase van het duel (bij een 2-2 stand) deed FIT er toe besluiten de politie in te schakelen. Niet alleen spelers, maar ook de grensrechter van FIT, die de eerste helft nog gespeeld had, kreeg rake klappen te verwerken en deed later op de avond aangifte van mishandeling.

Kort na het incident werden twee spelers van Seref Spor door de KNVB voor de rest van hun leven geschorst. Eerder werden al drie andere teams uit de competitie gehaald. Het eerste team werd voor een jaar geschorst.De club bestaat inmiddels niet meer. De spelers werden eerst in hechtenis genomen en later voorlopig vrijgelaten.

“Hun geweld”, zo zegt de officier van justitie, “geeft aan hoe voetbal aan verdere verloedering onderhevig is. Aan de pogingen van de KNVB hebben sommige mensen geen boodschap.” Dat meldde Parool-journalist Wesley Meijer via zijn Twitter. Niet alle vier de verdachten kregen drie jaar tegen zich geëist.

UPDATE (via Het Parool): Het OM eiste drie jaar celstraf tegen Okan Ç. (21) en Murat Ö. (22). Het acht bewezen dat zij gezamenlijk de aanvaller van FIT tegen het hoofd en bovenlichaam trapten: Ö. als aanstichter, Ç. als de gewisselde speler die vanuit de dug-out het veld overstak. Zij worden beschuldigd van poging tot doodslag in vereniging.
Tegen Suat S. (20) werd een werkstraf van 160 uur geëist. S. zou een speler met een gebalde vuist in het gezicht hebben gestompt. Die speler had een snijwond onder zijn oog. Mustafa Y. (24) heeft volgens justitie de grensrechter bedreigd. Hij zou de woorden ‘ik snijd je keel straks door’ kracht hebben bijgezet met een snijbeweging langs zijn keel en moet als het aan justitie ligt een boete van negenhonderd euro betalen.

Relevante artikelen: Spelers FIT schandalig mishandeld, Amsterdam Seref Spor jaar geschorst en Spelers Seref Spor voorlopig vrij.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)