Home / Algemeen / Du Chatinier mee met Hiddink

Du Chatinier mee met Hiddink

Voormalig hoofdtrainer van AFC Ton du Chatinier zal assistent van Guus Hiddink mee gaan naar Anzhi Makhachkala. Ook Petrovic gaat mee als assistent. Du Chatinier tekende net als Hiddink een contract voor anderhalf jaar.

Du Chatinier was van 2008 tot 2011 hoofdtrainer van FC Utrecht. De 54-jarige trainer was daarvoor ondermeer werkzaam bij AFC. En met succes. In twee periode was hij werkzaam aan de Boelelaan. In zijn eerste jaar (2000/2001) werd hij kmapioen van de eersteklasse en promoveerde hij naar de hoofdklasse. Met een derde en zesde plaats wist hij van AFC weer een stabiele hoofdklasser te maken. Na drie jaar keerde hij terug bij AFC. In de seizoenen 2006-2008 eindigde hij twee maal op de vijfde plaats. In totaal stond hij 126 competitie wedstrijden langs de lijn. Daarvan wist hij er 61 te winnen, 31 gelijk te spelen en verloor hij er 34.

Na een korte periode bij Spakenburg vertrok hij uiteindelijk midden in het seizoen naar FC Utrecht waar hij dus later hoofdtrainer zou worden. Nu vertrekt Du Chatinier dus naar Anzhi.

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC