Dubbelverlies AFC

Topklasser AFC heeft het thuisduel met Haaglandia met 2-4 verloren. Daarnaast verloor trainer Cor ten Bosch ook keeper Raymond van Emmerik die met een bekken blessure moest uitvallen.

Na een tegenvallende prestatie vorige week tegen Argon hoopte AFC op eigen veld iets recht te zetten tegen de nummer twee van de ranglijst; Haaglandia. Lange tijd was de thuisploeg gelijkwaardig aan de ploeg uit Rijswijk en kreeg het zelfs de beste kansen via clubtopscoorder Sjoerd Jens . Eerst was Jens gevaarlijk vanaf de linkerkant maar zag hij doelman De Groot goed ingrijpen en niet veel later kregen Jens zijn tweede mogelijkheid na een individuele actie. Ook Ron van Es, die de voorkeur kreeg, boven Joost Heij, was nog dicht bij een treffer. Tussen die kansen door was AFC-doelman Raymond van Emmerik in botsing gekomen met Sarboni. Hij hield zijn doel wel schoon maar moest niet veel later met een blessure aan zijn bekken het veld verlaten. Derde keeper Mitchel Dijkstra was zijn vervanger en maakte zo zijn debuut in AFC 1.

Onbevangen doorstond Dijkstra zijn eerste minuten en bracht zelfs een keer prima redding. In de blessuretijd van de eerste helft moest hij toch toezien hoe Mourad na twee man te hebben uitgespeeld de 0-1 binnen schoot. Een kwartier na rust was het ineens 0-2 door topscoorder Sensoy. Het krachtsverschil werd zichtbaar groter. Mourad raakte namens Haaglandia nog de lat en De Leeuw zorgde zelfs voor 0-3.  Jens zag een volley, na een pass van Sarica, eerst nog naast gaan maar na 78 minuten maakte hij toch zijn zestiende doelpunt van het seizoen, 1-3.

Het slotakkoord leek voor de gasten nadat Remon van Bochoven voor de 1-4 had gezorgd maar in de blessuretijd van de wedstrijd krulde specialist Magid Jansen een vrije trap nog in de verre hoek. Een 2-4 nederlaag voor AFC dat niet tot zorgen zal leiden want 33 punten lijkt voldoende om zich makkelijk te kunnen handhaven. Cor ten Bosch zal zich meer zorgen maken om de blessure van doelman Raymond van Emmerik.