Home / slideshow / DVVA boekt tegen Arsenal eerste zege van het seizoen

DVVA boekt tegen Arsenal eerste zege van het seizoen

DVVA heeft de eerste overwinning in de 2e Klasse A binnen, Arsenal werd zaterdag met 4-2 verslagen. Waar Arsenal vorige week nog van de koploper won, kon het in deze wedstrijd geen moment echt een vuist maken.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

De wedstrijd begon rommelig, op het grasveld van DVVA hadden beide ploegen moeite om tot goed voetballen te komen. Wat opvallend was, was het aantal spelers van Arsenal dat uitgleed. Het eerste gevaar van de wedstrijd was voor de thuisploeg, een schot van Sjoerd Geers werd gepakt door Youssef El Abdallaoui. Rond de 20ste minuut dacht DVVA op voorsprong te komen, maar de kopbal van Lennart Bril werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook kort daarna leek het 1-0 te worden, maar weer vond de thuisploeg El Abdallaoui op haar weg en een vrije trap ging net over. Arsenal kwam in alle gevallen goed weg en was dus gewaarschuwd, toch leek de ploeg van Imro Wielkens nog niet helemaal wakker. Jordinho Roosblad, die kort daarna gewisseld zou worden, maakte een overtreding op de rand van de zestien, Sebastiaan Goderie wist daar wel raad mee en schoot de bal knap binnen. Daarna zakte DVVA een beetje terug en Arsenal kreeg iets meer ruimte en meer had Tyrell Perri niet nodig. Na een diepe bal was hij eerder bij de bal dan de keeper en schoof de bal knap binnen. Vlak voor de rust kreeg DVVA nog een grote kans, uit een counter kwam Job Arntz tegenover de keeper te staan, maar weer wist El Abdallaoui te redden.

In de tweede helft was DVVA de bovenliggende partij, dit kwam mede doordat Arsenal van het begin tegen een achterstand aan liep. Bij een voorzet stond Bril helemaal vrij in de 5-meter en deze keer was El Abdallaoui kansloos. Het zat Arsenal ook zeker niet mee, uit een corner kopte eerst Jan Roeters op de lat en uit de rebound vond ook Virgil Spier het aluminium. In de 65ste minuut had Wielkens al zijn wissels al gebruikt, Mick Hurks (2 weken geblesseerd geweest en deze week niet met de groep getraind) moest voor de aanvallende impuls zorgen, hierdoor bleef jongeling Kiet Versluys op de bank. Na de aanvallende wissel lag het ook meer open achterin bij Arsenal, Bril kreeg een grote kans maar wist de voorsprong niet te vergroten. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd dan toch beslist te worden. Bij een vrije trap van Arsenal gingen veel spelers naar voren, in de tegenaanval kwam DVVA met vier spelers tegen één van Arsenal te staan, na afleggen van Arntz was het voor Tom Frinsel een koud kunstje om de bal binnen te schieten. Toch kwam de spanning even terug, Stefan Batista Pereira maakte nog de 3-2. DVVA kwam daarna via Maarten Dekkers nog op 4-2.

Lex van der Horst zag zijn ploeg een uitstekende wedstrijd spelen, deze wedstrijd werden de kansen eindelijk wel afgemaakt en hij gelooft dat zijn ploeg de laag staat: “Ik denk dat we met deze ploeg zeker in de top 3 moeten eindigen. Het zijn veel slimme kerels, op de trainingen moet ik ze eerder afremmen dan motiveren.”

Tekst: Kasper Spruijt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)