DWS loopt in het mes van Kampong

Zondag tweedeklasser DWS is er niet in geslaagd te stunten tegen Kampong. Op bezoek bij de kampioenskandidaat gingen de Amsterdammers met 4-0 onderuit. Enig voordeel is wel dat de concurrenten in de strijd om handhaving ook allemaal verloren.

Na de smadelijke 1-6 nederlaag tegen Pancratius koos DWS bewust voor een defensievere speelstijl, wetende dat Kampong levensgevaarlijk is in de tegenaanval. Daartegen ging het in de eerdere ontmoeting (2-5) ook de fout in. De eerste 25 minuten konden de bezoekers goed mee met Kampong. Totdat de Amsterdammers bij een hoekschop spits Siemen Eijkemans iets teveel de ruimte gaven om de score te openen: 1-0.

Aanvallend kon DWS weinig uitrichten. Ook in de tweede helft begonnen de gasten aardig en kreeg Kampong weinig ruimte om de marge te verdubbelen. Dat gebeurde pas na ruim een uur spelen. Victor Verpalen kapte zijn directe tegenstander uit en schoot goed raak. Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Door twee snelle uitbraken stelde Corné Parol topschutter Eijkemans in staat om met de 3-0 en 4-0 zijn hattrick te voltooien.

De Amsterdammers blijven door de ruime nederlaag tiende staan. De voorsprong op de nacompetitiestreep is nog altijd vier punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS