Home / slideshow / DWS ziet Demel Keenswijk naar De Volewijckers vertrekken
Demel Keenswijk

DWS ziet Demel Keenswijk naar De Volewijckers vertrekken

De Volewijckers voegt voor komend seizoen een aantal nieuwe namen toe aan de selectie. Naast Mitchel Vincken, Jerreau Cairo en Geronimo Comvalius versterkt de club zich met Demel Keenswijk, die overkomt van DWS.

Keenswijk had bij DWS niet meer het juiste gevoel om door te gaan. “Ik speelde gewoon alle wedstrijden, dus daar lag het niet aan”, legt hij uit. “Maar ik was het gewoonweg niet altijd eens met de manier hoe we speelden. Vooropgesteld vertrek ik bij de vereniging zonder gedoe. Ik voelde echter dat het tijd was om een nieuwe uitdaging aan te gaan.” Die uitdaging vindt Keenswijk bij De Volewijckers, waar hij al eerder speelde. “Toen ik jaren geleden uit Schotland terugkeerde naar Nederland, heb ik voor even bij De Volewijckers getraind en gespeeld. Daar had ik het toen goed naar mijn zin. Dit jaar hoorde ik dat een aantal van mijn vrienden naar de club gaan, waardoor mijn interesse was gewekt. Ik voelde me tijdens de gesprekken met de club direct zeer welkom en kende nog een hoop mensen. Daarom besloot ik de overstap te maken.”

De Amsterdamse vereniging is actief in de vierde klasse E, waaruit het snel hoopt te promoveren. “Tijdens de gesprekken met de hoofdtrainer (Frank Schuitemaker, red.) merkte ik dat hij zeer ambitieus is. Hij wil de komende seizoenen promoveren, zodat we op een mooi niveau komen te spelen. Ik merkte aan alles dat de club me graag erbij wilde hebben.” De overstap betekent dat Keenswijk voorlopig twee niveaus omlaag gaat. “Natuurlijk heb ik daarover nagedacht. Aan de andere kant is het prachtig om deel uit te maken van dit proces. Hopelijk lukt het ons om onze doelstellingen waar te maken.” Keenswijk hoopt komend seizoen voor veel strijdlust in het elftal te zorgen. “Dat moet mijn rol worden voor volgend seizoen. Tegelijkertijd ben ik nooit tevreden en verwacht ik altijd meer van mezelf. Dat is al jaren mijn instelling.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)