DWV en Nieuw West delen punten

Onder een prachtig winter zonnetje trapte DWV en SV Nieuw West om 14.40u af voor de eerste competitie wedstrijd van 2013. Toevalligerwijs was de heen wedstrijd de laatste wedstrijd van 2012 op 1 december jongstleden. Een duel dat op Sportpark De Eendracht tegen alle verhoudingen in een 2-0 zege voor Nieuw West opleverde. Met de wetenschap dat er toen legio kansen werden verprutst door de DWV-ers gingen de noord-Amsterdammers vol vertrouwen deze thuiswedstrijd in.

Dit vertrouwen kreeg extra gestalte doordat de gastheren binnen de eerste zes minuten drie opgelegde kansen kregen. Het vizier van de DWV voorwaartsen stond echter nog niet op scherp waardoor Nieuw West in deze openingsfase redelijk makkelijk overeind bleef. Na 14 minuten kregen de DWV-ers toch loon naar werken toen Harpreet Singh een afgemeten voorzet gaf aan Michael Jalink die van dichtbij niet faalde en de verdiende 1-0 binnen tikte. Vreemd genoeg leek deze treffer een verlammende werking op de thuisploeg te hebben want de verhoudingen in het veld draaide hierna meer en meer om. Steeds vaker kwam Nieuw West voor het DWV doel en daar zette de gastheren maar weinig tegenover. Een minuut of tien voor rust leek Nieuw West al de gelijkmaker aan te tekenen door een misverstand tussen de DWV defensie en doelman Boakye. De bal die de doellijn gepasseerd leek werd echter niet opgemerkt door scheids- en grensrechter, zodoende bleef de 1-0 voorsprong in tact. Op slag van rust kwam deze terechte gelijkmaker alsnog toen een der Nieuw West aanvallers ongehinderd vanaf 17 meter de bal hard en geplaatst tegen de touwen trapte en zodoende de 1-1 ruststand aantekende.

Direct na de rust gingen beide teams op dezelfde voet verder als dat zij voor de rust geëindigd waren. DWV wist geen moment hetzelfde shirtje te vinden en
Nieuw West combineerde er lustig op los. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd voordat de 1-2 zou vallen en deze viel uiteindelijk ook in de 51e minuut. Slordig uitverdedigen van DWV kant bracht de net ingevallen Nieuw Sloten aanvaller oog in oog met Boakye en met een geplaatste schuiver was het in de verre hoek weer prijs. De noord-Amsterdammers leken rijp voor de slacht echter de onnauwkeurigheid van de Nieuw West spelers deden de voorsprong niet verder oplopen.

Halverwege het tweede bedrijf ging het lampje bij de al wat ouder zijnde gasten langzaam uit terwijl de DWV-ers er een alles of niets offensief uit persten. Zonder goed te voetballen draaide de thuisploeg Nieuw West de duimschroeven aan en wist het met een “vrouwen en kinderen eerst” opvatting steeds vaker in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Dit resulteerde in de 77e minuut uiteindelijk in de toch nog onverwachte gelijkmaker. Weer was het de jonge Singh die over de rechterkant goed door kwam. Zijn voorzet was weer op maat en dit keer mocht de pas 15 jarige 1e jaars B-junior Ruïz van Twiller, zij het met wat geluk, in twee instanties de 2-2 binnen frommelen. Ondanks dat beide teams conditioneel aan het eind van hun Latijn waren gingen alle 22 spelers over en weer vol voor de overwinning. Beide teams hadden alsnog de wedstrijd in hun voordeel kunnen beslissen maar het vizier stond aan beide kanten niet meer op scherp.
Zodoende konden, na het eindsignaal van de sterk leidende arbiter Patschi, zowel DWV als SV Nieuw West leven met deze eerste puntendeling in dit kersverse jaar.

Verslag: Remco van Twiller
Foto’s: John Beckman