DWV krijgt loon naar werken

Op een koud &, mistig sportpark sportpark van der Aart in Haarlem, troffen de nummers zes VVH Velserbroek en nummer tien DWV van de zaterdag 5e klasse B elkaar. Even als de vorige wedstrijd kozen de Noord-Amsterdammers voor een behoudende tactiek. Hierdoor werd het initiatief gelaten aan de thuisclub en was de hoop dat DWV vanuit de “luie stoel” kon loeren op de counter. Hoewel de organisatie bij de gasten goed stond was er van een luie stoel geen sprake. VVH nam het initiatief en draaide DWV de duimschroeven stevig aan zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen. Na zestien minuten zette de ploeg van trainer/coach van Twiller de wedstrijd vanuit het niets op z’n kop door de onverwachte 0-1 achter VVH doelman Rocco Strijland te schieten. Een uitstekende steekpass van Gijs Boerwinkel werd door Micheal Jalink op waarde geschat en zonder te twijfel zette deze DWV op voorsprong.

Nog feller gingen de gastheren opzoek naar de gelijkmaker en creëerde een aantal goede mogelijkheden maar telkens weer was DWV goalie Jeffrey Boakye de situatie meester of stond het vizier van de Velserbroekers niet op scherp. Boeiend in dit eerste bedrijf waren de vele stevige duels die beide spelmakers Paolo Fabri van VVH en Gijs Boerwinkel met elkaar uit vochten, zonder dat het ooit gemeen werd overigens. In de stand kwam echter geen verandering zodat de 0-1 ruststand mee de kleedkamer in werd genomen.

Vanaf de eerste seconde in de tweede helft zochten de VVH spelers de aanval om nu wel de gelijkmaker te forceren. De DWV verdediging stond echter als een huis en gaf onder leiding van aanvoerder Thomas Zielhorst weinig tot niets weg. In de 63e minuut was het toch raak. Een ongevaarlijke diepe bal werd door de DWV achterhoede niet goed beoordeeld en caramboleerde richting de verre paal. Deze buitenkans liet Kenneth Oudemast zich niet ontnemen en van dichtbij tikte hij de bal in de lege goal. DWV leek net als twee weken terug alsnog te capituleren maar ondanks diverse hachelijke momenten bleven de Amsterdammers met kunst en vliegwerk overeind. Aan de andere kant had met iets meer scherpte bij Jalink en spits Steven Bonnee ook nog de (onverdiende) zege mee gepikt kunnen worden.

Na exact 90 minuten maakte scheidsrechtster Shukrula een eind aan dit meeslepende en boeiende duel. Beide teams konden leven met één punt en DWV tankte flink aan vertrouwen voor de Noordse derby tegen De Volewijckers volgende week zaterdag.

Verslag: Remco van Twiller