Home / Zondag 3D / Een goal is genoeg voor zege Ouderkerk bij APWC

Een goal is genoeg voor zege Ouderkerk bij APWC

Ouderkerk heeft op bezoek bij APWC met goed voetbal een overwinning geboekt. In Amersfoort werd het 0-1.

Maar echt makkelijk ging het allemaal toch niet. De eerste 10 minuten was het wat aftasten en keek Ouderkerk de kat uit de boom. Daarna werd met enige regelmaat het doel van APWC opgezocht. Met name over links lagen er mogelijkheden. In de 11e minuut een uitbraak met de opgekomen aanvoerder Tim Baas. Zijn voorzet liep op niets uit, hoewel een APWC-verdediger hands leek te maken, maar de soeverein leidende scheidsrechter van Sprang dacht daar anders over.

In de 14e minuut opnieuw een uitbraak over links. Dit keer van Daan van Unen, maar zijn voorzet kon spits Senna Hamel helaas niet verzilveren. Dat geldt ook voor Quinten Drupsteen in de 20e minuut. Weer was het Van Unen die door goed te storen zich een vrije doorgang over links verschafte. Uit zijn voorzet belandde de bal bij Jayden Gentenaar, die loeihard op doel schoot. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Drupsteen, die nota bene op korte afstand én voor open doel de lat trof.

Ook nu weer was het steeds “net niet” zoals in de 28e minuut toen Gentenaar alleen voor de APWC-goalie verscheen, maar zijn inzet werd door de doelman met een uiterste krachtinspanning gepareerd. Kort daarvoor moest Hamel met een hamstringblessure helaas het veld verlaten en werd hij vervangen door Charlie den Hertog.

In het verdere verloop van de eerste helft deed zich nog een aantal reële kansen voor en APWC wist daar niet veel tegenover te stellen, behalve in de slotminuut. Bij een vrije trap voor APWC ter hoogte van de middenlijn stond Ouderkerk niet goed op te letten, waardoor de linkervleugelaanvaller leek te gaan scoren, maar Dax de Wit redde goed.

Overigens – zo bleek de gehele wedstrijd – moet APWC het vooral hebben van zijn vleugelaanvallers, die dan ook met enige regelmaat werden opgezocht. Zij werden echter op knappe wijze door Pepijn de Koning op rechts en Tim Baas op links aan banden gelegd. En daarmee was APWC letterlijk en figuurlijk in feite vleugellam. Ruststand 0-0.

Na de thee gelijk opnieuw een dot van een kans voor Gentenaar, maar hij kon met uitgestrekt been onvoldoende kracht zetten om doeltreffend te zijn. Ook in het tweede bedrijf opnieuw regelmatig snel uitgevoerde aanvallen, maar vaak ontbrak de juiste eindpass. Echter niet in de 77e minuut. Van Unen werd (weer op links) de vrije ruimte ingestuurd en wist via de grond Den Hertog te bereiken, die uitstekend reageerde en knap doel trof (1-0).

APWC gaf zich vervolgens beslist niet gewonnen en zodoende werd het nog 10 minuten billenknijpen. Ook omdat Ouderkerk op het middenveld in die periode een aantal keren slordig balverlies leed. Dankzij twee goede reddingen in de 85e minuut van De Wit wist Ouderkerk de overwinning toch over de streep te trekken.

Bron: Rob van ’t Veer

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)