Home / Algemeen / Een punt voor Ouderkerk tegen Rivierwijkers

Een punt voor Ouderkerk tegen Rivierwijkers

Ouderkerk heeft zijn eerste punt na de winterstop gepakt. Tegen Rivierwijkers eindigde het duel in 1-1.

De spoeling was dun bij de Ouderkerkers. Er zaten slechts drie spelers op de bank, die bovendien alledrie al negentig minuten bij het tweede hadden gespeeld. Daarnaast ontbrak doelman Rob Wiggerink, waardoor de net van vakantie teruggekeerde Dax de Wit meteen weer moest starten. Ook Rivierwijkers had last van personele problemen en had slechts één reservespeler op de bank.

Het eerste kansje was voor Ouderkerk-spits Daan van Unen, maar zijn schot ging over de vijandelijke goal. Even later ontstond een gevaarlijke situatie voor het Ouderkerk-doel. De Wit was ver uit zijn doel gekomen. Op de rand van het strafschopgebied wilde hij een aanval onschadelijk maken, maar tastte mis. Ternauwernood wist hij het met een tackle te herstellen. Daarna kreeg Van Unen weer een goede kans, maar hij slaagde er niet in goalie Danny de Man te omspelen. Uiteindelijk was het Thijs de Dood die er na een scrimmage in minuut 34 1-0 van maakte. Voor rust werd het echter nog 1-1.

Na rust waren er weinig échte kansen te noteren, al kreeg Ouderkerk wel een behoorlijk aantal corners. Door de wind kwamen die echter lang niet altijd voor het doel terecht. Rivierwijkers kreeg in de tweede helft nog een grote kans. Verdediger Erik de Jong begon aan een solo en mocht tot het strafschopgebied komen, waar Desley Douglas hem net op tijd kon afstoppen. Zo bleef het 1-1.

Volgende week wacht Ouderkerk een bezoek aan APWC in Amersfoort. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Foto’s: Minke Wiggerink

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)