Een vooruitblik op speelronde 20. De spanning neemt toe!

Nog zes complete speelronden te gaan en wat inhaalwedstrijden en dan zit het seizoen er op en kunnen we ons gaan opmaken voor de nacompetitie. Maar zo ver is het nog niet. Er moeten nog een hoop beslissingen vallen. HAV zet de belangrijkste wedstrijden voor u op een rij.

Je moet er wel een stukje voor rijden maar dan krijg je wel een degradatie kraker van jewelste te zien. In de Topklasse neemt Ajax het in Maassluis op tegen Excelsior, de ploeg van John de Wolf (zie het filmpje van RTV Rijnmond elders op deze site).Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt precies een punt in het voordeel van de Amsterdammers.

Een klasse lager strijdt HBOK ook tegen degradatie. Zaterdag gaat de ploeg van Don Guezen op bezoek bij het eveneens laag geklasseerde DSO. Koploper Swift gaat op bezoek bij Forum Sport. In de tweede klasse A staat de topper tussen AMVJ en WVHEDW op het programma. Koploper WVHEDW, de winnaar van de tweede periode, heeft zeven punten meer dan AMVJ, dat de eerste periode won. De Amstelveners hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. In diezelfde afdeling ontvangt Overbos DVVA en speelt Amstelveen thuis tegen AFC. Alle wedstrijden beginnen om 14:30 uur.

Foto Hans van Beek: AFC won eerder dit eizoen van  Amstelveen
Foto Hans van Beek: AFC won eerder dit eizoen van Amstelveen

OP zondag speelt Topklasser AFC het cruciale duel tegen ADO’20. AFC staat momenteel op ene promotie/degradatie plaats. ADO’20 een plaatsje lager. AFC heeft 25 punten, eentje meer dan ADO’20 dat veertiende, een degradatieplaats staat.

AFC-er Marien Willemsen (r) stoomt op in de wedstrijd tegen ADO'20
AFC-er Marien Willemsen (r) stoomt op in de wedstrijd tegen ADO’20

In de hoofdklasse is De Dijk nog steeds koploper, maar heft het net de minste verliespunten. Dat is Vlissingen. De ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee speelt om 14:00 uur aan de Schellingwouderdijk thuis tegen het laag geplaatste AFC’34 uit Alkmaar. JOS gaat in Rotterdam op bezoek bij VOC. Als de Amsterdammers winnen zijn ze o goed als zeker van nog ene jaar hoofdklasse. De derby tussen OFC en Chabab kan alleen voor de winnaar eventueel nog een spannend slot van het seizoen betekenen.

In 2B speelt Zeeburgia (14:30 ) thuis tegen Kampong Winst is noodzakelijk oom in het spoor van koploper Pancratius te blijven. De ploeg uit Badhoevedorp speelt thuis tegen Abcoude. De derde kandidaat voor de titel, DCG, gaat op bezoek bij NVC in Naarden en Weesp speelt de regio derby tegen Hoofddorp. Onderin is er de derby van Noord tussen De Meteoor en Buiksloot.

Fotro Hans van Dijk: En fragment uit Abcoude - Pancratius.
Fotro Hans van Dijk: En fragment uit Abcoude – Pancratius.

In 3C strijden AGB en Arsenal om de tweede plaats achter ZSGOWMS dat zelf op bezoek gaart bij DSOV in Vijfhuizen. Onze wedstrijd van de week komt uit de vierde klasse F. Drie teams strijden nog om de titel. Ouderkerk gaat op bezoek bij Zuidoost United, maar die andere twee, Sporting Martinus en Diemen, nemen het tegen elkaar op. De wedstrijd van de week op Sportpark Overburg in Amstelveen begint om 14:00 uur. Een samenvatting is zondagavond op onze site te zien. Klik hier voor een uitgebreide voorbeschouwing van dat duel.

Voor alle wedstrijden kunt u terecht op de diverse klassenpagina’s

Foto boven Rob Beense: Chabab – OFC