Home / Algemeen / Eenvoudige winst op Wherevogels is niet voldoende voor Nieuw West United

Eenvoudige winst op Wherevogels is niet voldoende voor Nieuw West United

Nieuw West United zal via de nacompetitie promotie naar de derde klasse moeten afdwingen. De ploeg van Abderrahman Ahannach won zelf met 4-1 van Wherevogels, maar het puntverlies van koploper Swift waar op gehoopt werd, gebeurde niet. Daardoor eindigden de Amsterdammers als tweede in de vierde klasse E.

Met Swift hield Ahannach zondag zich niet teveel bezig. Vooraf had hij via-via vernomen dat Fortius niet op volle oorlogssterkte zou aantreden en tijdens de wedstrijd kreeg de oefenmeester te horen dat het éénrichtingsverkeer was. Geen titel dus voor Nieuw West United. Om alsnog met een goed gevoel naar de nacompetitie toe te kunnen werken, wilde de runner-up hoe dan ook winnen van het uitgespeelde Wherevogels.

“Het is dat zij een gigantisch goede keeper hadden, die een paar prachtige reddingen maakte. Anders had het bij rust ook 4-0 kunnen zijn”, zei Ahannach. De ruststand was uiteindelijk 2-1 door doelpunten van Enes Eldemir (volgend seizoen AGB, red.) en Damien Simson, terwijl Wherevogels met een counter (“tik-tik-tak-goal”) iets terugdeed. Een nederlaag konden de bezoekers in de tweede helft niet voorkomen. Simson maakte zijn tweede en Reda Benhammou bepaalde de eindstand op 4-1.

In de tweede helft wisselde Ahannach drie keer met het oog op de nacompetitie om iedereen fit te houden. Na de wedstrijd was er weinig sprake van teleurstelling vanwege het mislopen van het kampioenschap. “We waren er vrij gelaten onder, omdat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Wel was het besef dat we het eerder hebben laten liggen. Het was ook onze eigen schuld dat we het op de laatste dag hebben laten aankomen.”

Via de nacompetitie krijgt Nieuw West United alsnog de kans om te promoveren. De Amsterdammers zijn de eerste ronde vrij en komen pas op Tweede Pinksterdag (10 juni) in actie. “Dat is fijn, want dan is de Ramadan afgelopen. Dan zijn de jongens toch iets fitter.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag vierde klasse E.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!