Eerste nederlaag voor De Volewijckers tegen FC Amsterdam

In Zondag 5b heeft koploper De Volewijckers zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden in een thuiswedstrijd tegen FC Amsterdam: 0-3.

Een fel en sterk FC Amsterdam ging vanaf het begin van de wedstrijd gelijk volle bak. Na vijf minuten was daar al de openingstreffer. Een snelle aanval vanaf de linkerkant resulteerde in een scherpe voorzet, door Jaeden met een kopbal ingeknikt: 0-1. Het jeugdige team van De Volewijckers liet zich in het eerste kwartier zien met twee vrije trappen van Alper Ozdemir, maar deze werden door FC Amsterdam-doelman Daninho keurig verwerkt. Het was daarna alleen maar FC Amsterdam wat de klok sloeg. Paal en lat en een misser voor open doel van Zouhair Karami hielden het onsamenhangend spelende De Volewijckers in de wedstrijd.

In de tweede helft bleef FC Amsterdam de bovenliggende partij. FC Amsterdam probeerde het in begin van de tweede helft met wat afstandsschoten. Maar de van het onder – 19 team afkomstige De Volewijckers-doelman Philipp Burchardi liet zich niet verrassen. Het bleef in het verdere gedeelte van de wedstrijd eenrichtingsverkeer, maar FC Amsterdam ging uiterst slordig met zijn kansen om. De Volewijckers had het moeilijk tegen de fysieke tegenstander, een wedstrijd van mannen tegen jongens. Het was wachten op het tweede doelpunt van FC Amsterdam. Een toegekende vrije trap binnen het strafschopgebied van de thuisclub was in de 70ste minuut de verlossing: 0-2.

De wedstrijd was daarna gespeeld. De Volewijckers probeerde het nog met frisse invallers: maar de tegenstoten waren speldenprikjes. Het was een invaller aan de andere kant die de wedstrijd tien minuten voor tijd helemaal in het slot gooide. Een dieptebal werd door doelman Burchardi weggewerkt, echter precies in de voeten van Jordy Roedoe. De trainer van de zaterdag van FC Amsterdam en speler voor de zondag nam dit geschenk aan en scoorde met een prachtige lob in de bovenhoek van het lege doel: 0-3. Door deze verdiende zege meldt FC Amsterdam zich bovenin en benadert De Volewijckers op één punt op de ranglijst.

Volgende week staat op het programma voor De Volewijckers een uitwedstrijd tegen TOS Actief. Voor FC Amsterdam is er een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit. Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 5b

Tekst: Peter Oud