Eerste thuiszege van het seizoen voor WV-HEDW

In de eerste vier thuisduels van het seizoen slaagde WV-HEDW er niet in om te winnen, maar bij de vijfde poging lukte dat wel. Zaterdagmiddag werd thuis van Ter Leede gewonnen in een doelpuntrijk duel: 4-2.

Na een kwartier kwamen de Amsterdammers op voorsprong, toen Joost Heij de 1-0 binnenkopte uit een corner van Mick van Moerkerk van links. Met ruim een half uur op de klok werd de aangever van de 1-0 de maker van de 2-0. Van Moerkerk kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten en ramde die hoog in het doel. Een paar minuten voor rust wist Ter Leede echter de aansluitingstreffer te maken. Marc de Kruijs kreeg veel ruimte op de linkerflank en schoof de bal in de verre hoek. Een domper voor WV, dat in de eerste helft de bovenliggende partij was.

In de tweede helft ging Ter Leede op jacht naar de 2-2 en had WV het even lastig. Maar naarmate de tweede helft vorderde, kregen de Amsterdammers de grip terug. Weer was het Van Moerkerk die wist te scoren en zo de marge weer op twee bracht. Maar tien minuten later kon Ter Leede weer de aansluitingstreffer maken, nu via Dirk Hoekstra. Zo bleef het met nog een kwart wedstrijd te gaan spannend.

Tien minuten voor tijd wist WV-HEDW de 4-2 te maken. Jack van Moerkerk stuurde Tim Correia weg met een fraai balletje, waarna Correia de bal in de verre hoek krulde. Dit keer wist WV de marge van twee goals wel te handhaven en zo konden er drie punten worden bijgeschreven.

Zo schuift WV-HEDW langzaam maar zeker richting het linkerrijtje. Volgende week speelt het uit op zaterdagavond uit bij Hollandia. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)