Eerste winst FC Almere geeft vertrouwen na matige start

Op sportpark de Marken heeft FC Almere in de zaterdag tweede klasse B de eerste overwinning van het seizoen geboekt op SC Nieuwland. De thuisploeg was deze middag wel de betere maar mocht in de slotfase niet mopperen dat de gasten slordig met de kansen omgingen.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in zaterdag 2b

De ploeg van trainer Charles Loots ging fanatiek van start, maar Nieuwland – dat ook nog zonder punten was – wilde ook graag verrassen in Almere. Trainer Ernst Kraak van de gasten had zijn manschappen opdracht gegeven de thuisploeg weinig ruimte te geven. In de derde minuut stak FC Almere daar al een stokje voor en wist men via Douwe Willemars na een mooie combinatie met Peter van Dongen de 1-0 te scoren. De gasten lieten zich in deze fase niet wegspelen en kwamen in de 12e minuut in scoringspositie, maar Almere-doelman Gijs Roelofsen doorzag het gevaar. Almere was de eerste helft zeker de betere ploeg maar kon dit niet in goals uitdrukken, wel was Willemars dicht bij de 2-0 maar zijn kopbal op aangeven van Mike de Blieck ging echter over. De wedstrijd werd nu feller en de scheidsrechter moest herhaaldelijk handelend optreden. Gevolg: een gele kaart voor Almeerder Mitchel Smit. FC Almere bleef wel de betere ploeg, maar er werd zeer slordig omgegaan met de ruimte die er was om Nieuwland nog voor de rust op ruime achterstand te zetten.

In het tweede bedrijf had in eerste instantie FC Almere de zaak in handen, maar kon de kansen niet benutten. Toen Jamil Moestalam in het veld kwam, leek de ploeg een betere fase in te gaan. Een vrije schop leek de Almeerders goed te doen en Moestalam zette de vrije schop om in een doelpunt: 2-0. Direct hierna gingen de gasten vol op de aanval spelen en had de thuisclub hier veel moeite mee. Het spel werd onzorgvuldiger en gaf Nieuwland de kans om de aansluiter te scoren en dat gebeurde ook. Een aanval kwam wat gelukkig voor het Almere-doel en met een “klutsbal” kon Tarkan Gokalp de aansluiter scoren. In de slotfase had Almere de stand door Willemars en De Blieck uit moeten bouwen maar vlak voor tijd had het ook zomaar 2-2 kunnen zijn maar Hazelaar zag zijn inzet gekeerd.

FC Almere trainer Charles Loots was niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg maar vond het wel lekker dat de punten in Almere bleven. Collega trainer Ernst Kraak vond dat zijn ploeg gezien de tweede helft wel een punt verdiend had maar zag ook wel dat Almere voor de rust toe had moeten slaan. FC Almere aanvoerder Peter van Dongen: “We speelden niet onze beste wedstrijd,  we gingen vaak te slordig met ons balbezit om en daar zullen we de komende wedstrijd aan moeten werken om dat te verbeteren.”

Tekst en foto: Herman de Wit