Home / Zaterdag 2a / Effectief FC Aalsmeer wint van DVVA

Effectief FC Aalsmeer wint van DVVA

FC Aalsmeer heeft de wedstrijd tegen DVVA, in de 2e klasse A, gewonnen. DVVA kon geen vuist maken en Aalsmeer was in de counter uiterst effectief.

DVVA moest meerde spelers vanwege uiteenlopende redenen missen. Beide ploegen begonnen de wedstrijd slordig, veel lange ballen en de middenvelders kregen aan beide kanten weinig tijd. Aalsmeer probeerde het spel te maken maar kreeg de bal niet bij de aanvallers.

De eerste keer dat dit wel gebeurde in een gevaarlijke positie was het meteen raak. In de 20ste minuut kon de ploeg van Jesse Donker counteren na een afgeslagen vrije trap van DVVA. Berry Kramer kreeg de bal in de zestien voor zijn voeten en wist met een verdekt schot binnen te schieten. Na deze 1-0 zakte de thuisploeg wat terug en liet DVVA het spel maken. Dit resulteerde dan ook meteen in de grootste kans voor DVVA. Na een mooie aanval volgde er een voorzet van links, Kevin Scholten kopte echter de bal net over het doel. De kansen waren spaarzaam in de eerste helft en op één hand te tellen, het spektakel voor de toeschouwers bleef nog uit.

In de tweede helft wilde DVVA duidelijk goed beginnen. De ploeg van Lex van der Horst ging actief op zoek naar de aansluitingstreffer. Voor Aalsmeer betekende dit dat er meer ruimte kwam voor de tegenaanval. In de 65ste minuut kwam Aalsmeer er weer gevaarlijk uit. Kramer stond helemaal vrij in de 5-meter en kon een voorzet gemakkelijk binnen knikken. De gehele tweede helft probeerde DVVA het nog spannend te maken, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet. In de 83ste minuut gooide Aalsmeer de wedstrijd op slot. In de tegenaanval kwamen de spelers van Aalsmeer in een 3-tegen-1 situatie terecht en maakten geen fout. Thomas Steinhart was het eindstation en zette de eindstand van 3-0 op het scorebord.

Door deze overwinning staat FC Aalsmeer nu 5de. DVVA zakt verder weg en staat nu 11de. Bekijk hier alle uitslagen van de 2e klasse A

Tekst: Kasper Spruijt
Foto’s: Ton van Eenennaam

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)