Eigen doelpunt Zuidoost United brengt De Meer overwinning

Op sportpark Drieburg heeft De Meer Zuidoost United met 1-0 verslagen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de openingsfase en was een eigen doelpunt. Vlak voor rust moest Zuidoost United met tien man verder en werd het duel zelfs even gestaakt. Maar De Meer kon de score, ondanks enkele goede kansen, niet uitbreiden waardoor het duel in 1-0 eindigde en er nog niks beslist is in deze finaleronde.

Zuidoost United en De Meer zaten dit seizoen in dezelfde competitie en troffen elkaar dus al twee keer eerder. In deze ontmoetingen bleek dat beide elftallen aan elkaar gewaagd zijn, zo won Zuidoost United een keer nipt en eindigde een duel gelijk. In de openingsfase van het duel in de nacompetitie bleek opnieuw dat Zuidoost United en De Meer weinig voor elkaar onderdoen. De Amsterdamse teams kregen in het eerste kwartier een paar kleine kansjes, de eerste echte grote mogelijkheid was er na zestien minuten. Zuidoost United-aanvoerder Kevin Bobsen kon alleen op doel af maar stuitte op De Meer-doelman Joey Hidding. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Mathijs Zwaal gaf vanaf het middenveld een lange trap naar voren waarna Zuidoost United-verdediger Otmar Pome de bal over doelman Gordon van Eyck in het eigen doel kopte. Direct na de openingstreffer kreeg het elftal van Carlos Alarcon Vidal de kans om de score uit te breiden. Maar de poging van David Hielkema werd fraai gekeerd door doelmanVan Eyck.

1

Na twintig minuten werd Zuidoost United sterker en kregen zij enkele goede kansen. Henny Manis en Kevin Bobsen wisten de grote mogelijkheden echter niet te verzilveren. In de 35ste moest Zuidoost United met tien man verder nadat Raoul Welch een overtreding op Mo Dahoudi beging. Scheidsrechter Schigt was van mening dat de spits doorgebroken was en trok dus rood. Een zeer zware straf aangezien er nog twee verdedigers naast Dahoudi liepen. De bezoekers gingen dan ook verhaal halen bij scheidsrechter Schigt. De leidsman vond dat dit te fel gebeurde en besloot een afkoelingsperiode van tien minuten in te lassen. Nadat het duel werd hervat gebeurde er in de resterende tien minuten tot aan de rust weinig meer.

2

In de tweede helft was het tiental van Zuidoost United absoluut niet minder dan De Meer. Toch waren de beste kansen voor de thuisclub. Maar Dahoudi, Louis Achterberg en Mulder hadden het vizier niet op scherp staan en misten een aantal keren jammerlijk. Zuidoost United kwam in het tweede bedrijf niet verder dan een aantal pogingen uit vrije trappen rondom het strafschopgebied, allen zonder resultaat. Na een lange blessuretijd floot scheidsrechter Schigt af eindigde het duel in een 1-0 zege voor De Meer.

3

Zuidoost United-trainer Esajas ziet, ondanks de nederlaag, nog voldoende mogelijkheden voor zijn elftal. Esajas: “Een moeizaam duel van ons. In de eerste helft missen we een aantal kansjes en laten we het na onszelf te belonen. Na de onterechte rode kaart was de instelling bij mijn elftal goed en hebben we het uitstekend gedaan. Uiteindelijk mogen we blij zijn dat het bij 1-0 is gebleven en hebben we nog alle kans in deze finale. Ik heb vertrouwen dat het  goed komt en dat wij uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken.” De Meer-trainer Carlos Alarcon Vidal is tevreden met de 1-0 zege. Vidal: Vooraf hadden we voor deze uitslag getekend. Wij misten namelijk veel basisspelers en moesten een aantal mutaties doorvoeren. Maar gezien het wedstrijdverloop en de kansen had er wellicht meer ingezeten. Toch ben ik uiteindelijk tevreden met deze uitslag.”

Negen juni staat de return van het duel tussen De Meer en Zuidoost op het programma en zal blijken wie zich in het nieuwe seizoen derdeklasser mag noemen. Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie op zondag.