Eigen goal in blessuretijd bezorgt JOGA Fortius punt bij Ouderkerk

Na de verloren derby met FC Abcoude, trof Ouderkerk opnieuw een opponent uit de eigen regio. Dit keer kreeg het JOGA Fortius op bezoek. Ook de Amsterdammers gingen vorige week onderuit. Beide ploegen waren dus op zoek naar eerherstel. Maar aan het einde van de rit hielden Ouderkerk en JOGA Fortius allebei 1 punt over. Daarmee waren de Amsterdammers het meest tevreden, want de 1-1 viel in blessuretijd door een eigen goal.

Ouderkerk draait voorin nog moeizaam en Guido Licastro moet door verschillende blessures steeds improviseren in de voorhoede, Ruben Kalkman was dit keer de spits. De thuisploeg begon met de wind in de rug, wat niet altijd een voordeel bleek te zijn. De meeste vrije trappen en passes over grotere afstand waren de hard of vlogen over het doel. Ouderkerk was de bovenliggende partij, maar Kingsley Adu verdedigde zijn doel prima. Verder werd er nog een goal van Ouderkerk afgekeurd vanwege buitenspel. Zo stond het bij rust nog 0-0.

Na rust was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Maar aangezien Ouderkerk maar niet scoorde, rook ook JOGA Fortius zijn kansen. Ook Dax de Wit keepte echter prima. Een kleine tien minuten voor tijd viel dan eindelijk de 1-0. Na een voorzet vanaf rechts van Desley Douglas kon Jerom Meester de score openen. Die voorsprong leek ook over de streep getrokken te worden, maar niets was minder waar. Een vrije trap in blessuretijd kwam ongelukkig op het hoofd bij Thijs de Dood, die daarmee zijn eigen doelman verschalkte.

Komend weekend zijn beide ploegen vrij. De week erna gaat Ouderkerk op bezoek bij Vreeswijk en ontvangt JOGA Fortius APWC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink