El Bakkali leidt Volewijckers naar zege met hattrick

In de Vierde Klasse D behaalde koploper De Volewijckers in de thuiswedstrijd tegen Nieuw Sloten met een 4-2 overwinning zijn zesde zege op rij. Hoewel er opnieuw gewonnen werd, ging dat wel moeizamer dan in de vorige duels.
De Volewijckers begon de wedstrijd goed. Met prima aanvallen werd naar het openingsdoelpunt gezocht: dat viel in de tiende minuut, door een raak schot van Donny Day. De Volewijckers heerste in de eerste helft, maar was te gretig en trof een sterk en goed organiseerde verdediging van Nieuw Sloten aan. De aanvallen die wel doorkwamen waren meestal vanaf de linkerkant via Geronimo Convalius, maar de voorzetten van de linksachter werden niet verzilverd of Nieuw Sloten doelman Tuur den Toonder stond paraat. In de 39ste minuut was de doelman kansloos: een voorzet vanaf de linkerkant kwam uit op de rechterkant bij Issam El Bakkal, die controleerde in het strafschopgebied de bal op de borst aan en schiet even later de knikker heerlijk in de beneden hoek: 2-0. Nieuw Sloten wass even de weg kwijt en twee minuten later toonde El Bakkali zich weer met een schot en andermaal ploft de bal laag in de hoek: 3-0.
In het tweede bedrijf kwam Nieuw Sloten sterk terug. Het team van coach Roberto Entingh vocht zich terug in de wedstrijd en schuwde het duel niet. De Volewijckers moest aan de bak, en bleef achterin met Reda El Kouaa lang overeind. Nieuw Sloten kraakte echter in de 61ste minuut de code van de verdediging van de Noord – Amsterdammers, toen Robin Okameni een voorzet tegendraads inkopte: 3-1. De Volewijckers moest deze tik even verwerken en Nieuw Sloten profiteerde twee minuten later van deze situatie. Een sublieme boogbal van Jesse Kiers vloog over De Volewijckers doelman Silver Ernst Jaap Booij strak in de bovenhoek: 3-2. Nieuw Sloten gooide nog meer energie in de wedstrijd, en het werd benauwd voor De Volewijckers.
De thuisclub kwam deze fase verder zonder kleerscheuren door en zocht weer de aanval. Maar het spel bleef rommelig en stroef en de aanvallen stokten meestal voor het zestienmetergebied, mede ook door het sterke verdedigingscentrum van Nieuw Sloten: het duo Roan van Arum en Demi de Melit St. Aubain stond uitstekend te spelen. Het laatste woord was toch voor thuisclub, toen het moegestreden Nieuw Sloten tegen het slot van de wedstrijd ruimte weggag. In de 89ste minuut wist El Bakkali hier wel raad mee en scoorde via een individuele actie zijn derde doelpunt van de middag en de beslissende 4-2. Met de laatste aanval van de wedstrijd werd bijna de 5-2 gescoord voor het team van trainer Mitchel Haijen, maar de afstandsknal van Luke Ekker raakte net over de lat.
Na 6 duels staat De Volewijckers op 18 punten. Nieuw Sloten heeft er pas 4, maar zal ongetwijfeld moed putten uit dit duel. Mitchell Haijen na afloop: “Een moeizame, maar terechte overwinning. In de eerste helft was ons baltempo te traag en hadden we moeite met een compact verdedigende tegenstander. In de tweede helft waren we kwetsbaar in de omschakeling, waardoor de tegenstander 2 goals kon maken. Het belangrijkste is dat we 3 punten behaald hebben.” Volgende week treft De Volewijckers middenmoter Overamstel, Nieuw Sloten ontvangt dan DEVO ’58.
Bron: Peter Oud