Home / slideshow / Emre Bilgin wil met AGB voor het kampioenschap gaan
Emre Bilgin

Emre Bilgin wil met AGB voor het kampioenschap gaan

Emre Bilgin verruilt deze zomer Fortuna Wormerveer voor AGB. Bilgin viel afgelopen seizoen in de onderlinge duels op met meerdere goals en assists: “Wat dat betreft ben ik geen onbekende bij AGB”, lacht hij. “Bovendien kende ik Imdat (Ilguy, trainer van AGB, red.) al van buiten het voetbal en gaat mijn goede vriend Halil Suzulmus ook die kant op”, vertelt hij over hoe de overstap tot stand kwam.

Bij Fortuna Wormerveer verliep het afgelopen seizoen moeizaam, maar hij benadrukt dat hij het goed naar zijn zin had. AGB kwam echter op zijn pad en het verhaal sprak hem aan: “De club heeft mooie ambities. Ze zijn druk bezig met verbouwen, er komt een kunstgrasveld en een aantal goede spelers.”

Ilguy haalde al 9 versterkingen naar Sportpark Ookmeer: “Met zoveel nieuwe spelers kan het een bij elkaar geraapt zooitje worden, maar Imdat kennende komt het helemaal goed. We moeten als team naar elkaar groeien en gaan voor promotie”, zo is Bilgin overtuigd.

Zelf wil hij daar met zijn ervaring een belangrijke rol in spelen. Nadat hij voor Telstar en FC Den Bosch speelde, speelde de aanvaller een aantal jaren profvoetbal in Turkije. Die ervaringen nam hij mee naar Hercules Zaandam en Fortuna Wormerveer en nu dus naar AGB. “Ik wil het team op sleeptouw nemen en belangrijk zijn. Als de trainer me als rechtsbuiten of achter de spits inzet, moet ik 15 tot 20 goals kunnen maken.” Het zijn flinke ambities, die passen bij wat hij met de ploeg wil bereiken: “We gaan echt voor het kampioenschap.”

Foto: Atilla Bilgin

Send this to a friend