Fabian Baan

Fabian Baan maakt interne overstap bij De Meteoor

De zondagselectie van De Meteoor moet het volgend seizoen stellen zonder controlerende middenvelder Fabian Baan. De 27-jarige voetballer vertrekt namelijk per direct naar de Zaterdag 1 van de vereniging, eveneens uitkomend in de vierde klasse.

Baan maakte jaren geleden van De Dijk de overstap naar DRC, waarna hij met zes jongens naar de zondagselectie van De Meteoor verkaste. Na het onderbroken seizoen 2019/2020 vertrokken verschillende spelers uit dat team. Aangezien hijzelf niet meer op zaterdag hoefde te werken, leek het hem beter om naar de zaterdagselectie van de club te gaan. “Ik had het gewoon uitstekend naar mijn zin in het zondagteam”, vertelt Baan. “We streden de laatste jaren mee voor het kampioenschap en ik kon goed opschieten met Trevor Strobbe (zijn hoofdtrainer, red.) en de volledige technische staf.” Die zienswijze veranderde de afgelopen maanden, waardoor hij besloot dat het tijd was om de knoop door te hakken. “De nieuwe trainer (Charles Loots, red.) probeerde me nog wel te behouden voor het team, maar ik liet hem weten dat mijn besluit eigenlijk al vast stond. Dat lag zeker niet aan hem, maar de stap past gewoon beter in mijn leven. Ik had vervolgens goede gesprekken met Piet en Rudy Compier en besloot in goed overleg met het bestuur om de overstap te maken.”

In de zaterdagselectie komt Baan terecht in een team waarin veel jongens tussen de 27 en 30 jaar oud zijn. “Het is een uitstekende selectie die gewoonweg kans maakt op het kampioenschap in de vierde klasse. In die zin verandert er inderdaad weinig voor mij. Ik ga er zeker niet vanuit dat ik altijd speel, maar heb het gevoel dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren aan de prestaties van het team. Net zoals in de Zondag 1 zal ik weer als ‘6’ functioneren.” Baan ziet zichzelf de komende jaren dan ook niet bij De Meteoor vertrekken, al sluit hij het niet uit. “Dat ligt eraan wat er op mijn pad komt. Ik sluit niets uit, maar voorlopig zit ik goed bij De Meteoor.” De middenvelder hoopt na de zomer een belangrijke rol te vervullen. “Ik moet laten zien dat ik in staat ben om met mijn drive het team bij de hand te nemen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)