Aalsmeerspeler Mike Dam scoort vandaag de enige treffer. Archieffoto: Ton van Eenennaam (voetbal in Aalsmeer)

FC Aalsmeer verslaat Waterwijk in turbowedstrijd

FC Aalsmeer staat met een half been in de volgende bekerronde. Voor de ploeg van trainer/coach Ted Verdonkschot, die als speler zelf ook voor FC Aalsmeer uitkwam, maakte Mike Dam de enige treffer in een pittig potje tegen het Almeerse Waterwijk (1-0).

Ambitie

Met 8-9 nieuwe jongens erbij van niet de minste clubs (o.a. Argon, Rijnsburgse Boys, Hoofddorp), veel ambitie en een stabielere organisatie wil Aalsmeer promotie afdwingen naar de eerste klasse. Een betere en mooiere uitdaging dan spelen tegen de nummer 2 van vorig seizoen, Waterwijk, is er niet. Een garantie voor een pittig en hard voetbalgevecht.

Beide teams hadden hun teamorganisatie prima voor elkaar. Heel veel kansen leverde het over en weer daarom niet op. Deze zaterdagmiddag werd er wel weer op het scherpst van de snede gespeeld. Arbiter Martijn Kool moest in totaal zeven gele kaarten trekken, die met een 3-4 eindstand voor Waterwijk in hun ‘voordeel’ werd beslecht.

Mike Dam

Het was thuisploeg Aalsmeer dat de enige echte score in hun voordeel wist te beslissen door een doelpunt in de tweede helft van Mike Dam: 1-0. Ook Waterwijk kreeg nog wel een kans, maar Aalsmeer bleef de bovenliggende partij en de eindzege kwam niet in het geding.

Voldoende potentie

Ted Verdonkschot: “Dit zijn de wedstrijden waar je wat aan hebt. Ik kan zien dat we al stappen hebben gezet. Onze teamorganisatie stond goed. We moeten het overwicht nog wel wat beter uitspelen. Aalsmeer is een mooi project en ik weet zeker dat we de komende tijd iets goeds neer gaan zetten. Er is hier voldoende potentie”.

Tekst: Harold van Ineveld

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!