FC Abcoude moet genoegen nemen met punt tegen VVZA

FC Abcoude is de competitie begonnen met een 1-1 gelijkspel in Amersfoort tegen VVZA. De kampioenskandidaat in de derde klasse mocht eigenlijk nog blij zijn dat het met een punt uit Amersfoort vertrok.

In de openingsfase van de wedstrijd was het voor beide ploegen even zoeken. VVZA was iets dreigender, zonder dat dat echt gevaar opleverde. Aan de kant van FC Abcoude zorgde Gioney Capello vanaf links steeds voor dreiging, maar in de eindfase lukte het allemaal steeds net niet. Na iets meer dan een half uur kreeg Regilio Kranenburg een goede mogelijkheid. Hij trok naar binnen, zocht naar zijn linkerbeen en haalde uit. De keeper van de thuisploeg kon echter redden. Heel snel daarna viel aan de andere kant wel de goal, toen Michael Bakkenes de 1-0 kon binnenwerken. Dat was ook de ruststand.

Meteen na rust zette VVZA aan en hoopte het de voorsprong te kunnen verdubbelen. Zo kreeg Youri Hartogsveld uit een corner een goede kopkans en kon Bakkenes uithalen na een goede bal van Yannick Vink. Ook Maik van Elst werd gevaarlijk, maar zijn goede solo eindigde met een corner.

Waar de bal er voor VVZA niet meer in ging, lukte het FC Abcoude toch nog wel om te scoren. In de slotfase viel de 1-1 toch nog. Een vrije trap van Jendro Hartman bleef hangen in het strafschopgebied en kon door Kranenburg worden binnengewerkt. Daarna gingen beide ploegen nog wel op zoek naar de winnende goal, maar gescoord werd er niet meer.

Volgende week staat voor FC Abcoude een thuisduel op het programma, dan ontvangt het PVC.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3d

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)