Home / Zondag 3D / FC Abcoude overklast Ouderkerk

FC Abcoude overklast Ouderkerk

FC Abcoude en Ouderkerk zijn sinds vorig seizoen ingedeeld in een competitie met vooral ploegen uit de regio Utrecht en Amersfoort. Weinig duels die tot de verbeelding spreken dus, maar vandaag stond dan de streekderby op het programma. Daarin bleek FC Abcoude een maatje te groot voor Ouderkerk, al bleef de score beperkt tot 2-0.

Vooral in de eerste helft was Abcoude de bovenliggende partij, al kwam het nog niet direct tot grote kansen. Na een kwartier kreeg Ouderkerk wel een grote mogelijkheid. Uit een corner van Jerom Meester kwam de bal voor de voeten van Mitchel Melissen. De Abcoude-goalie behoedde zijn team voor een achterstand, door zich in de baan van het schot te storten. Maar het was Abcoude dat de leiding nam. Dax de Wit had het nakijken bij een fraaie lob van Genaro Snijders.

De sfeer zat er goed in in Abcoude

Vorige week was het nog Durante Olsman die daarop het antwoord wist (met een hattrick), maar hij moest nu al na een halfuur geblesseerd het veld verlaten. Een aderlating voor Ouderkerk. Linksback Nana Appiah probeerde het daardoor ontstane gat op links nog enigszins op te vullen door regelmatig naar voren op te stomen, maar was dit keer in zijn acties weinig succesvol. Abcoude maakte dankbaar gebruik van de ruimtes die daardoor ontstonden en kwam zo op 0-2, weer via Snijders. Ook in de tweede helft was Abcoude de betere partij. Het zocht veelvuldig de aanval via de flanken, maar in meer goals resulteerde dat niet. Dat kwam vooral door doelman De Wit, die steeds weer in de weg stond.

Ouderkerk mag zich volgende week proberen te herpakken tegen JOGA Fortius, die andere tegenstander uit de regio. FC Abcoude is een weekje vrij.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)