FC Abcoude verslaat Ouderkerk

In een competitie met verder vooral Amersfoortse en Utrechtse ploegen, was het duel tussen Ouderkerk en FC Abcoude en welcome derby. Het werd een aantrekkelijk duel, waarin FC Abcoude aan het langste eind trok.

Ouderkerk begon sterk aan de wedstrijd en werd als eerste een paar keer gevaarlijk. Halverwege de eerste helft werd ook FC Abcoude gevaarlijk, maar Dax de Wit wist met het been te redden. Toch deed de thuisploeg verrassend goed mee en kon het nog een keer gevaar stichten voor Damian Bon, die redde op een inzet van Daan van Unen. 0-0 was zodoende de ruststand.

Ook in de tweede helft was het een vermakelijk duel en na tien minuten kwam Abcoude op voorsprong. Balverlies van FC Abcoude op het middenveld leverde alle ruimte op voor Regilio Kranenburg, die de 0-1 kon binnen schieten. Even later kreeg Ouderkerk een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een kopbal van Thijs de Dood werd knap gered. Maar het was Abcoude dat wederom te scoren kwam bij een snelle uitbraak, Jendro Halman zorgde voor de 0-2. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

FC Abcoude blijft dankzij de derbyzege in het spoor van koploper Sporting ’70, Ouderkerk blijft in de middenmoot staan. Volgende week gaat Ouderkerk op bezoek bij VVZA, FC Abcoude heeft een vrij weekend. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Archieffoto: Mario Wormhoudt