FC Abcoude wint derby met Ouderkerk

In een competitie met tegenstanders van Rotterdam tot Amersfoort stond er voor Ouderkerk en FC Abcoude zondag een duel op het programma waar naar uit werd gekeken: de derby. FC Abcoude ging op bezoek in Ouderkerk.

Al vroeg in de wedstrijd een domper voor Ouderkerk: linksbuiten Alvin Esmeli moest het veld met een kruisbandblessure verlaten. De eerste twintig minuten wist Ouderkerk prima tegenstand te bieden aan FC Abcoude. Maar een paar minuten later viel toch de 0-1. Een corner werd in eerste instantie afgeslagen, maar vanaf de rand van het strafschopgebied wist Zion Linger tussen iedereen door de bal achter Dax de Wit te schieten. In de veertigste minuut volgde de 0-2, wederom na een corner. Eerst wist De Wit de bal nog wel weg te tikken, maar in de daaropvolgende scrimmage werd er toch gescoord. Tussendoor was Ouderkerk met Jayden Gentenaar nog gevaarlijk geweest, maar hij krijg de bal niet goed onder controle.

Na rust werkte Ouderkerk hard en kreeg het zelf ook nog een aantal grote mogelijkheden. FC Abcoude nam wat gas terug. In de blessuretijd wisten de bezoekers nog wel de 0-3 te maken.

FC Abcoude gaat samen met Voorschoten ’97 aan kop in de competitie en treft volgende week FC Aalsmeer. Ouderkerk heeft een vrij weekend en speelt de week daarna thuis tegen het Rotterdamse HWD. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink