FC Almere door in districtsbeker na remise

Op het schitterende sportcomplex van vv Hierden heeft FC Almere de volgende ronde van de districtsbeker weten te halen. De tweede klasser had aan een punt genoeg, terwijl eersteklasser Hierden moest winnen om Almere voorbij te gaan in de stand.

Het werd een wedstrijd die het aankijken zeker waard was, de thuisclub begon goed maar zag vaak de aanvalsopzet onderbroken door de Almeerse ploeg. Wel was FC Almere de ploeg die de eerste hoekschop mocht nemen maar dat leverde echter niets op. Hierden, met veel karakter in de ploeg, kwam in de 8e minuut gevaarlijk door maar Almere-goalie Gijs Roelofsen greep goed in. Aan de andere kant gebeurde eigenlijk hetzelfde, Peter van Dongen stuurde Jamil Moestalam weg en deze leek te gaan scoren maar hier was de doelman van Hierden de baas. Na zo’n 15 minuten spel kwamen er meer kansen maar zowel Hierden als Almere waren slordig in de afronding. Wel was Barry Smitz van Almere dicht bij een treffer maar zijn inzet verdween naast het doel. In de 19e minuut was de thuisclub wel succesvol toen een vrije schop in tweede instantie door Stafan Jansen onhoudbaar werd ingeschoten 1-0. Tot aan de rust waren beiden partijen goed aan elkaar gewaagd en bleef het voor de rust bij deze stand.

Twee onveranderde ploegen begonnen aan de tweede helft en bij FC Almere was te zien dat men snel op gelijke hoogte wilde komen. Jammer was dat Mike de Blieck na goed werk van Rogier Arduin hiervoor de kans had maar deze kans ging echter hoog over het doel van de thuisclub. Nadat Hierden weer bij de les was kwam in de 58e minuut dan toch de verdiende gelijkmaker. Rogier Arduin strafte een slordigheidje bij de thuisclub beheerst af 1-1. Hierna beheerste FC Almere grotendeels de wedstrijd maar gescoord werd er niet meer. Uiteindelijk had Almere deze middag meer goals moeten maken maar het vizier stond niet altijd op scherp. Beiden trainers wisselde nog diverse spelers maar dit resulteerde niet in meer goals. De 1-1 uitslag was voor FC Almere gunstiger dan voor Hierden. Na de 3-3 bij Batavia’90 tegen Huizen wist Almere dat het door ging in de beker.

FC Almere aanvoerder Peter van Dongen vond gezien de tweede helft dat zijn team deze middag zeker had moeten winnen. Van Dongen: “De opzet om de tegenstander direct flink onder druk te zetten lukte niet altijd maar in de tweede helft waren we de bovenliggende partij en kunnen we het ons zelf kwalijk nemen dat we toen te weinig gescoord hebben een 3-1 overwinning had zeker niet misstaan ” vond de aanvoerder.
Komende zaterdag wacht het eerste competitieduel tegen het Hilversumse Victoria.

Tekst en foto: Herman de Wit