FC Almere laat in tweede helft ware gezicht zien

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft Geinoord in de thuiswedstrijd wederom kunnen bedwingen. De ploeg trainer Charles Loots won uiteindelijk met 4-2. Door deze winst blijft men koploper Maarssen op de voet volgen.

De eerste tien minuten van het duel kreeg Almere de betere kansen, maar maakte wist het team niet te scoren. Nadat Garry Bouwmeester de bal goed terug lag op Peter van Dongen ,was de inzet van de aanvoerder niet goed om doelmam Dario Ruscaa te verschalken. Ook een inzet van Rogier Arduin, uit een hoekschop, leverde geen goal op. Geinoord kwam daarna beter in de wedstrijd en greep Almere te laat in. Na een combinatie op het middenveld werd Timo Meerding vrij gespeeld en zette een solo in. Hij wist uiteindelijk fraai af te rondde: 0-1. Geinoord bleef in deze fase gevaarlijk en scoorde dan ook in de 38e minuut de 0-2 na een slordige actie van Almeerder Barry Smitz. Vincent Griffioen kon optimaal profiteren en maakte hij de 0-2 voor de ploeg uit Nieuwegein. FC Almere kwam hierna beter voor de dag en had nog voor de rust de 1-2 moeten maken, maar deed dat niet.

Na de hervatting had FC Almere-coach Charles Loots Smitz gewisseld voor Douwe Willemars en Roger Onkenhout voor Lesley Vlieger. Geinoord stelde zich daar goed op in en leek ook snel de 0-3 te gaan scoren, maar FC Almere-doelman Nordin Vermeulen wist fraai te redden. Almere herpakte zich en nog geen minuut later was daar het antwoord. Mike de Blieck werd vrijgespeeld en gaf loepzuiver voor op Lesley Vlieger, die koppend fraai de aansluitingstreffer voor Almere scoorde 1-2. Almere voelde dat er meer inzat en ging 1 op 1 spelen. Met nog een kwartier te spelen had dat succes, toen men een vrije schop kreeg. Lesley Vlieger stelde Mitchel Smit in staat om genadeloos uit te halen en de 2-2 was een feit. Geinoord kreeg het steeds moeilijker en moest in de tachtigste minuut de volgende domper incasseren, invaller Milan Looyer gaf de bal goed terug op Rogier Arduin en zijn inzet was voor Geinoord-doelman Ruscaa te veel: 3-2. Geinoord probeerde nog wel om via de counter de schade te herstellen maar toen Almere in de 87e minuut ook nog via Peter van Dongen de 4-2 maakte was de strijd definitief beslist. FC Almere blijft door deze winst meedoen om de koppositie

FC Almere coach Charles Loots was duidelijk na afloop. ”Buiten de eerste tien minuten speelden we de eerste helft ver beneden ons kunnen en was het tempo veel te laag. Geinoord profiteerde hier dan ook optimaal van. De tweede helft hebben we wat omgezet en dat resulteerde in een Almere wat ik graag zie. Het was mooi dat dit ook later in de wedstrijd beloond werd, we blijven de koploper goed volgen en dat is lekker!” De volgende tegenstander van Almere is De Meern.

Tekst: Herman de Wit
Foto’s: Martin Bakker