FC Almere laat kansen onbenut en geeft IJFC zege cadeau

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere een teleurstellend resultaat geboekt. Tegen IJFC kwam de ploeg van Charles Loots met 0-1 achter en was ondanks de vele kansen niet in staat om de IJFC-doelman te verschalken. De ploeg van Loots was nog in de race voor de tweede periodetitel, maar daar ging Maarssen mee aan de haal.

Na de start leek het er goed uit te zien voor Almere. In de beginfase liet men diverse kansen al onbenut en kwamen de gasten met de schrik vrij. Mogelijkheden van Douwe Willemars en Gary Bouwmeester liet het team simpel liggen. Ook Rogier Arduin was dicht bij een treffer, zijn poging ging alleen in rook op. De schaarse aanvallen van IJFC konden eerst nog goed verwerkt worden. Enkele minuten na rust was het toch raak voor de IJsselsteiners. Bij Almere ging Mitchel Smit de fout in door de bal bij de tegenstander in te leveren. Luciano Poeketi maakte daar gretig gebruik van: 0-1. Voorafgaand aan deze actie werd Smit eerst behoorlijk opzij gezet, maar de arbiter liet het spel doorgaan. Voor de rust nog een paar kansen voor de thuisclub. Zowel Arduin als Willemars wisten dit niet om te zetten in een treffer weer.

Na de hervatting een feller strijdend FC Almere, de tegenstander loerde op de omschakeling. Aangezien Almere de kansen niet benutte, bleef IJFC geloven in een goed resultaat. De gasten waren later ook dicht bij de 0-2. Tot driemaal toe ging de bal echter voorlangs. Ondanks wat Almere hierna ook probeerde de bal wilde er deze middag niet in en verloor de ploeg uiteindelijk van zichzelf door de vele kansen niet te benutten.

Trainer Loots: “Voor de rust hadden we al ruim voor moeten staan maar de simpelste kansen werden gemist. Na de rust was IJFC rijp voor een nederlaag maar scoren was vandaag niet aan de ploeg besteed”, aldus een teleurgestelde Loots.  Door deze nederlaag zakte de ploeg naar de zesde plek op de ranglijst.