Home / Zaterdag 2b / FC Almere laat zich verrassen in de beker

FC Almere laat zich verrassen in de beker

In de districtsbeker is tweedeklasser FC Almere uitgeschakeld door het tweede team van Spakenburg, dat in de reserve Hoofdklasse speelt. De team van Charles Loots was wel de betere ploeg tegen Spakenburg, maar had weer veel moeite om tot scoren te komen. De Almeerse ploeg moest aantreden zonder Gary Bouwmeester (hersenschudding), Nick Mulder en Mitchel Smit.

Almere zette direct na het eerste fluitsignaal behoorlijk druk, de Spakenburgse ploeg liet de thuisclub komen en loerde op de counter. In de 8e minuut had men geluk doordat Almere verdediger Tjeerd Hof lelijk in de fout ging en spits Nico Kronenberg dit uitstekend afstrafte: 0-1. Hierna was het weer Almere wat de toon aangaf. maar zowel Lesley Vlieger als Douwe Willemars waren niet gelukkig met hun mogelijkheden. Het laatste kwartier van de eerste helft was het een vrij gelijk opgaand duel, maar wel met de betere kansen voor de thuisclub.

Na de hervatting hanteerde de thuisclub een veel hoger tempo waar Spakenburg veel moeite mee had. Via de vleugels kwam Almere veelvuldig voor het doel van de gasten maar of de voorzet kwam niet aan of knullig balverlies leverde geen goal op. Spakenburg kwam af en toe wel op de helft van Almere en in de 60e minuut was men dan ook weer succesvol en verdubbelde weer Nico Kronenberg de voorsprong. 0-2. Twee minuten later had Almere de aansluiter moeten scoren. Rogier Arduin schoot een 100% kans ruim over. Niet veel later leek een Spakenburger de bal met de hand te spelen, maar de arbiter wilde daar niets van weten. Almere bleef druk uit oefenen waren er diverse schoten op het doel van Spakenburg maar de zuiverheid ontbrak vaak en ook de Spakenburg doelman stak in uitstekende vorm en voorkwam erger voor zijn ploeg. Vijf minuten voor tijd was het weer de spits van de gasten die zijn derde goal van de avond maakte. De laatste minuten waren weer voor Almere met zeker drie doelrijpe kansen maar geen ervan trof doel en deed men zich hiermee flink te kort. De eer werd uiteindelijk nog wel gered door Barry Smitz 1-3.

Almere-coach Charles Loots: “We waren duidelijk de betere ploeg maar het gaat om de goals en die maakte we niet. Spakenburg speelde puur op de counter en had daar succes mee maar met de eerste goal werden ze aardig in door ons het zadel geholpen.”

Tekst en foto: Herman de WitBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend