FC Almere komt maar moeilijk tot scoren en laat belangrijke punten liggen

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich niet volledig kunnen herstellen van de vorige week geleden nederlaag bij IJFC. De ploeg van coach Charles Loots ging vol vertrouwen de wedstrijd tegen De Meern in, maar kon het duel niet winnend afsluiten.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 2b

In de beginfase bleek dat beide ploegen aanvallend waren ingesteld, al had FC Almere het meeste balbezit. De thuisploeg moest het hebben van hard werken, maar dat zorgde er wel voor dat Almere haar stempel niet kon drukken. Nadat men eerst een poging op de lat zag belanden, werd er in de 20e minuut een goal van Tjeerd Hof afgekeurd. De Meern herpakte zich hierna goed en kwam nu sterk terug. De thuisploeg was steeds meer voor het doel van Almere-doelman Gijs Roelofsen te vinden, maar kon de sterk keepende goalie van Almere niet verschalken. In de 23e minuut was het wel raak voor de thuisclub, toen Tom Gentenaar uit een mooie aanval de 1-0 kon inschieten.

FC Almere had snel het antwoord klaar, maar een schot van Barry Smitz belandde in het zijnet. Het bleef een aardig duel met twee ploegen met veel inzet. In de 32e minuut kreeg FC Almere wel loon naar werken, toen een mooie aanval over links bij Jerryl Korthuis belandde. Zijn strakke voorzet was te veel voor verdediger Trevor Mulders, die z’n eigen doelman knullig passeerde: 1-1. Hierna kreeg Almere nog diverse vrije schoppen, maar een doelpunt leverde dat niet op.

Na de hervatting kreeg De Meern meer grip op het duel, later kantelde dat weer. Roelofsen kreeg nog een paar lastige schoten te verwerken, maar aan de andere kant was Almere dicht bij een treffer en mocht de thuisclub niet mopperen bij een vrije schop van Peter van Dongen. Die werd knap tot hoekschop verwerkt door Martin Smorenburg. De wedstrijd kon nog steeds twee kanten op maar gezien het betere spel van FC Almere zou men de winst naar zich toe moeten trekken. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg nog een 100% kans, die knullig om zeep geholpen werd. Daardoor leek de 1-1 uitslag uiteindelijk wel een terechte.

Mitchel Smit van Almere kreeg behoorlijk wat tikken te verwerken deze wedstrijd maar vond wel dat zijn ploeg een nipte overwinning verdiend had: “De eerste helft een keer op de lat maar ook in de tweede helft hadden we moeten scoren”.

FC Almere-coach Charles Loots: “Een 0-2 voorsprong met de rust zat er zeker in maar we leden soms toch weer te veel balverlies en daar speelde de Meern goed op in maar een kleine winst zou uiteindelijk wel verdiend zijn geweest”.

Tekst en foto: Herman de Wit