FC Almere raakt door nederlaag bij Victoria achterop

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zichzelf opnieuw een slechte dienst bewezen. In een rechtstreeks duel met koploper Victoria ging de ploeg van Sandor Augustijn met 2-1 onderuit. Daardoor zakten de Almeerders zelfs naar de vierde plaats.

In het begin was het even aftasten voor beide ploegen, maar vervolgens waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Een vrije trap ging net voorlangs en niet veel later moest Almere-doelman Gijs Roelofsen handelend optreden. FC Almere was via Douwe Willemars dicht bij de openingstreffer, alleen had de jonge middenvelder teveel tijd nodig om de bal over de doellijn te werken.

Na 32 minuten maakte de thuisploeg het verschil. Met een strakke schuiver opende Wilco de Birk de score voor Victoria. Vijf minuten later had het weer gelijk kunnen staan als Willemars iets zuiverder was geweest met zijn inzet. In het restant van de eerste helft werd het een gelijk opgaande strijd, zonder dat er nog doelpunten werden gemaakt.

FC Almere kwam veel feller uit de kleedkamer en kreeg ook meteen mogelijkheden op de 1-1. Mike de Blieck zag zijn inzet net voorlangs gaan en vlak daarna werd zijn schot van de doellijn gehaald. Victoria herpakte zich weer, maar doelman Roelofsen onderscheidde zich als sta-in-de-weg voor de Hilversummers. Tot de 85ste minuut. Aanvoerder Rik Langhout gooide de wedstrijd met de 2-0 op slot.

De gasten zetten nog aan om iets te forceren. Meer dan een aansluitingstreffer van Lesley Vlieger zat er niet in. “We hebben zowel in de eerste als tweede helft de kansen gehad, maar het beetje geluk dat je dan moet hebben, ontbrak. Bij Victoria zat het mee”, zei trainer Sandor Augustijn. “Volgende week moeten we ons herstellen in de thuiswedstrijd tegen CJVV. Dan mag het echt niet meer misgaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)