Home / Algemeen / FC Almere slaat in tweede helft toe tegen CDW

FC Almere slaat in tweede helft toe tegen CDW

Op sportpark De Marken in Almere heeft FC Almere zich niet laten verrassen door hekkensluiter CDW. De ploeg van Charles Loots zag de inzet in de tweede helft beloond worden. In eerste instantie was het CDW dat de thuisclub steeds onder druk zette. Ook wist de ploeg uit Wijk bij Duurstede brutaal de leiding te nemen.

Na twaalf minuten was het Timon Brandsen die Almere-goalie Gijs Roelofsen kansloos liet 0-1. Vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant ook in toen Lesley Vlieger een fout afstrafte: 1-1. CDW, met twee snelle spitsen, was soms lastig te verdedigen voor Almere. Uit twee hoekschoppen waren de bezoekers dichtbij, maar Almere kon twee keer op de doellijn redding brengen. FC Almere beet van zich af. Een poging van Mike de Blieck pakte doelverdediger John Verweij van CDW fraai. CDW bleef via de flanken zeer gevaarlijk, Almere wist ternauwernood het gevaar keren. Bij rust stond 1-1 op het scorebord.

Na de hervatting gingen beide ploegen voor drie punten. Almere had meer balbezit, maar kon niet een stempel op het duel drukken. In de zestigste minuut was er kans voor invaller Rogier Arduin. Bij Almere wisselde trainer Charles Loots Lesley Vlieger voor Gary Bouwmeester. “Heerlijk om weer te spelen na twee en een halve week, mijn herstel verliep goed en had ik het ritme weer snel te pakken,” aldus Bouwmeester na de wedstrijd.

Niet veel later was er een strafschop voor Almere. Douwe Willemars werd in het zestienmetergebied gehaakt door een verdediger van CDW. De Blieck benutte de penalty en schoot Almere op 2-1. Almere bleef de betere ploeg, toch wisten de gasten uiteindelijk de gelijkmaker te scoren door weer Brandsma. Zijn vrije trap verdween hard in het Almere doel: 2-2. Met nog tien minuten te gaan kreeg Almere nog meer grip op het duel en kon Zakaria Lamhamdi met een harde schuiver de 3-2 scoren. Na twee mogelijkheden voor CDW maakte Nicky Baggelaar vlak voor tijd devierde treffer voor FC Almere.

Trainer Loots van FC Almere was tevreden met de winst, maar zag ook nog verbeterpunten.”De winst was verdiend maar de eerste helft speelden de gasten vol op de aanval. Waar we eigenlijk een wat meer behoudender CDW verwacht hadden. We mochten ook niet klagen bij twee momenten voor ons doel, maar in de tweede helft een collectief zeer sterk Almere. Zo zie ik het graag en dat gaf uiteindelijk de doorslag. Al had de uitslag nog veel hoger uit had kunnen vallen.”

Tekst: Herman de Wit
Foto’s: Martin BakkerBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend